Sport

Victorie în derby pentru „U“ Mobitelco BT

<p><img src="documente/stories/01_ianuarie/16_ziua/08 baschet masculin mobitelco _sc_20.jpg" border="0" width="450" height="256" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Campionii de la „U“ Mobitelco BT au mai obținut o victorie în fața marii rivale CSU Asesoft Ploiești. Clujenii s-au impus și în meciul tur, disputat în toamnă.</p>

Clujenii s-au impus 77 – 67, pe sferturi 16-24, 20-10, 18-19 și 23-14, într-un meci din prima etapa a returului Diviziei A.

Elevii lui Marcel Țenter nu au avut un start prea bun de partidă, fiind depășiți clar în primul sfert. „Alb-negrii“ s-au trezit însă foarte repede, iar în sfertul doi au întors soarta partidei în favoarea lor, reușind să conducă la pauză cu 36-34. Clujenii au reușit să se mențină în avantaj și după pauză, în ciuda faptului că au pierdut la un punct sfertul al treilea. Ultimul sfert le-a aparținut însă în totalitate, campionii fiind mult mai proaspeți pe final de meci.

Pentru „U“ Mobitelco BT au înscris: Krstanovic 22 p (5 recuperări), Dykes 18 p (8 rec., 3 intercepții), Mijovic 12 p (10 rec., 4 pase desicive, 3 capace), Mihai Paul 10 p (3 p.d.), Lawrence 7 p (8 rec.), Lagrange 6 p (4 rec., 5 p.d.), Șanta 2 p, Alex Pop (2 rec.). Pentru oaspeții de la CSU Ploiesti au marcat: Burlacu 22 p (8 rec., 5 p.d.), Albijanic 14 p (5 rec.), Cepulis 12 p, Hargrove 11 p, Căpușan 4 p, Vlahovic 2 p, Szijarto 2 p.

Echipe în reconstrucţie


Marcel Țenter, tehnicianul campionilor, a declarat la finalul meciului că ambele echipe sunt în reconstrucție, iar în play-off vor fi mult mai puternice. „Am avut perioade în care am fructificat avantajul pe care l-am avut și am reușit să înscriem în momentele cheie, în special în sfertul patru. Meciurile cu Ploieștiul au o semnificație specială, mă bucur așadar că am reușit să câștigăm. Momentan, Ploieștiul are o echipă - ca și noi - în reformare, sunt sigur că și ei vor fi foarte puternici în play-off“, a spus antrenorul de la „U“ Mobitelco BT.

Arnautovici: „Merităm locul pe care îl ocupăm“

Vladimir Arnautovic, antrenorul vicecampionilor de la Asesoft Ploiești, a declarat la finalul partidei cu „U“ Mobitelco Bt că echipa sa trece printr-un moment critic. „De două ori am avut 11-12 puncte diferență și nu am reușit să calmăm jocul. Este un moment critic pentru noi, sunt prea multe meciuri pierdute. Avem jucători noi, care au nevoie de timp să se adapteze. Cepulis nu a jucat rău pentru primul meci, însă mă așteptam mai mult de la conducătorii de joc. În ultimul sfert s-a pierdut meciul. Ne merităm locul pe care îl ocupăm“, a spus antrenorul prahovenilor.

„U“ Mobitelco BT Cluj este pe locul 3 în clasamentul Diviziei A, cu 27 de puncte, iar CSU Asesoft Ploiești  (25 p) este doar pe locul 8, ultimul care asigură prezența în play-off. Liderul campionatului este formația BC Timișoara, care are 30 p.

În etapa următoare, elevii lui Marcel Țenter vor juca în deplasare cu liderul BC Timișoara. Partida va avea loc sâmbătă, 21 ianuarie, de la ora 17.45 și va fi transmisă în direct de DigiSport.

Ultimele Stiri
abonare newsletter