Sport

Baschetbaliștii încep anul în deplasare

<p><img src="documente/stories/11_noiembrie/17_ziua/08%20giants%20u%20mobi.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />„U“ Mobitelco BT va evolua astăzi în deplasare la BC Miercurea Ciuc, acesta fiind primul meci oficial din 2012 pentru cele două formații.</p>

Elevii lui Marcel Țenter vor să înceapă anul cu o victorie, deși au primul meci în deplasare.

În ultimul meci din 2011, campionii au învins acasă formația CSU Atlassib Sibiu, cu 95-85, încheind astfel anul cu o victorie. „Alb-negrii“ își doresc să păstreze titlul la Cluj, iar pentru acest lucru au nevoie de o clasare cât mai bună în sezonul regulat, care să le ofere meciuri mai ușoare în play-off. Meciul din deplasare cu Miercurea Ciuc, primul din 2012, reprezintă o bună ocazie pentru clujeni de a debuta cu o victorie în noul an. Partida de astăzi este o restanță din etapa a 12-a. După acest meci, campionii vor avea cel mai dificil test al începutului de an, urmând să întâlnească pe teren propriu pe vicecampionii de la CSU Asesoft Ploiești.

Marcel Țenter și-a chemat rapid elevii din vacanță, reunirea lotului având loc în 2 ianuarie. Baschetbaliștii clujeni au și jucat un meci amical săptămâna trecută, la Sibiu, unde de această dată au fost învinși de formația locală, cu 8-99. „A fost un meci de pregătire util, în care îns[ am evoluat fără Kyndall Dykes, cu Miță Paul și Paul Chetreanu jucând pentru prima dată după perioadele de recuperare, așa cum știți ambii își revin – Miță după rubeolă și Paul după accidentare. Am folosit mai mulți jucători tineri, am rulat tot lotul, pentru a ne reveni la un ritm de joc normal, astfel că nu am dat importanță scorului“, a spus tehnicianul campionilor după amicalul de la Sibiu. De la „alb-negrii“ a lipsit însă Mihai Silvășan, în continuare accidentat. Pentru meciul de mâine, Țenter are unele probleme de efectiv și probabil va folosi mai mulți jucători tineri, întrucât Chetreanu, Paul și Dykes nu sunt recuperați complet.

Partida dintre BC Miercurea Ciuc și „U“ Mobitelbo BT Cluj se va disputa astăzi, de la ora 20.30 și va fi transmisă în direct de DigiSport. Arbitrii întâlnirii vor fi Gabriel Dima, Bedir Sefer și Dragoș Nicolae, iar comisar de meci Luca Badea.

Un pivot american în probe

Pivotul american Phillip Jones a sosit în probe la „U“ Mobitelco. Baschetbalistul are 2.11 cm și 115 kilograme, s-a nascut în 1985 în Tennessee, SUA și a crescut in Insulele Virgine. „Speram să fie ceea ce ne dorim. În cazul în care Jones va corespunde cerințelor noastre, îl vom transfera, vom vedea în zilele ce urmeaza“, a declarat președintele Mircea Cristescu. Tehnicianul Marcel Țenter speră ca pivotul venit în probe să fie omul de care campionii au nevoie: „Am decis să aducem în try-out un pivot, sperăm să fie omul de care avem nevoie și care să înțeleagă situația jucătorilor străini, astfel încât să nu afecteze negativ chimia echipei“.

Ultimele Stiri
abonare newsletter