Sport

Mircea Lucescu a trecut cu bine peste operație

<p>Starea lui Mircea Lucescu este stabilă, conform directorulului medical al Spitalului Universitar de Urgenţă București, Dragoş Vinereanu.</p>

Vinereanu a afirmat că în urma operației suferite de Mircea Lucescu în cursul zilei de duminică nu au apărut complicaţii postoperatorii, pacientul este conştient, comunică cu familia și va rămâne la secția Terapie Intensivă în următoarele zile, pentru observaţii.

„Lucrurile merg bine, starea este stabilă, nu există complicaţii postoperatorii majore. Evoluţia a fost conform parametrilor la care ne aşteptam. Este conștient, a comunicat cu familia, ne aşteptăm la o evoluţie pozitivă“, a spus medicul Dragoş Vinereanu.

El a mai precizat că Mircea Lucescu nu a primit vizite, cu excepţia familiei, care este alături de el. Vinereanu a mai spus că tratamentul administrat lui Mircea Lucescu este cel standard în astfel de cazuri, că nu exista complicaţii, iar „cordul este foarte bun“. „Practic suntem mulţumiţi cu starea postoperatorie“, a precizat Vinereanu.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, Bogdan Popescu a spus că este greu de precizat în acest moment când va putea fi externat Mircea Lucescu, dar evoluţia este cea pe care medicii o aşteptau. Popescu a mai precizat că decizia ca Mircea Lucescu să fie operat a fost luată exclusiv de medicii români, pe baza monitorizării, nefiind vorba de altceva, iar pacientul a fost cel care a optat pentru a rămâne la SUUB.

Mircea Lucescu a fost supus, duminică, unei intervenţii chirurgicale, pentru a îndepărta din cavitatea toracică o cantitate mare de lichid acumulată sub dren. Operaţia a durat două ore și a fost efectuată de o echipă de 11 medici.

abonare newsletter