Sport

Gyenes pe 25, Butuza pe 54, la Raliul Dakar

<p><img src="documente/stories/12_decembrie/24_ziua/08 dakar.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />După o zi de pauză forţată, în urma căderilor abundente de zăpadă de pe Cordiliera Anzilor, în plină vară australă, Raliul-raid Dakar a fost reluat sâmbătă.</p>

Sâmbătă a avut loc etapa a 7-a, în buclă la Copiapo (Chile), victoria revenind, la clasa moto, spaniolului Marc Coma, în timp ce cei doi români participanți îşi continuă comportarea meritorie, constantă: Emanuel Gyenes - locul 25, Marcel Butuza - locul 54. Pe cei 419 km ai specialei, Marc Coma (KTM) a fost cronometrat în 3h51'35", fiind urmat de liderul clasamentului general, francezul Cyril Despres, la 2'03", şi de portughezul Paulo Goncalves (Husqvarna), la 2'49". Gyenes a fost înregistrat la 35'22" de învingător, iar Butuza - la 1h03'02".

La clasa auto, câştigătorul de anul trecut, qatarezul Nasser Al-Attiyah (Hummer), urmărit până acum de ghinioanele incidentelor tehnice, a câştigat etapa a 7-a, dar polonezul Krzysztof Holowczyc (Mini) se menţine lider.

Ieri a fost programată prima zi de odihnă, la Copiapo, iar astăzi competiţia se reia cu etapa a 8-a, între localităţile chiliene Copiapo şi Antofagasta, cu speciale de 477 kilometri.

abonare newsletter