Sport

FOTO. Emma Răducanu a ajuns la Cluj-Napoca. Cum au întâmpinat-o organizatorii Transylvania Open?

Jucătoarea britanică de tenis Emma Răducanu a ajuns azi noapte la Cluj-Napoca. Câştigătoarea de la US Open va participa la turneul de tenis Transylvania Open de la Cluj-Napoca.

 

 


Emma Răducanu a ajuns la aeroportul din Cluj-Napoca, în noaptea de vineri spre sâmbătă, la ora 2:45 însoțită de tatăl ei, Ion Răducanu.
Campioana US Open 2021 a fost întâmpinată cu un buchet de flori de Patrick Ciorcilă, directorul turneului Transylvania Open. La hotel au fost pregătite pentru ea şi pentru alte jucătoare de top, mai multe cadouri cu produse autentice romaneşti, printre care şi o ie.

„Am așteptat-o pe Emma cu brațele deschise și sperăm să aibă parte de o experiență deosebită în România, țara în care s-a născut tatăl ei. Am pregătit pentru ea, dar și pentru celelalte jucătoare, mai multe activități prin care să facă cunoștință cu Transilvania, dar și produse tradiționale. La hotel vor avea, printre surprizele pregătite, și câte o ie, bluza tradițională românească”, a transmis directorul Transylvania Open, Patrick Ciorcilă.


Simona Halep, Garbine Muguruza, Paula Badosa și Emma Răducanu sunt cele mai puternice jucătoare care vor participa la al doilea turneu WTA 250 pe care municipiul Cluj-Napoca îl organizează în acest an.

Directorul Transylvania Open a judecat măsurile restrictive adoptate de CNSU, care interzic accesul publicului la competiții sportive

„Am reușit să pregătim cel mai puternic turneu WTA organizat vreodată în România, cu jucătoare de top mondial pe care publicul românesc nu a avut niciodată șansa să îl vadă live, decât la competiții în afara țării. Este un eveniment de interes internațional, în care am investit enorm și la care am lucrat cu sufletul.


Rugăm autoritățile să fie cerebrale privind măsurile pe care le impun pentru organizarea competițiilor sportive. Considerăm că interzicerea accesului populației vaccinate la astfel de evenimente sportive ar fi o lovitură gravă dată organizatorilor de evenimente sportive care sunt deja în derulare și reprezintă o campanie anti-vaccinare. Practic, înțelegem că persoanele vaccinate nu au niciun beneficiu, iar astfel de măsuri nu încurajează sub nicio formă promovarea vaccinării în rândul populației”, a transmis directorul turneului.

Totuși, organizatorii Transylvania Open WTA250 cer Guvernului să aplice o excepție în cazul acestui eveniment, dat fiind că a fost organizat cu mult înainte de a se decide că se impun asemenea restricții, biletele fiind vândute în totalitate.


„În cel de-al 12-lea ceas, rugăm Guvernul României să asigure cadrul legal pentru ca persoanele vaccinate sau cele care au trecut prin boală și sunt în intervalul dintre a 15-a și a 180-a zi de la infectare să aibă acces la eveniment, așa cum am gândit de la început turneul Transylvania Open. Până la intrarea in vigoare a acestor măsuri, Turneul se va desfășura normal. Respectăm programul anunțat al competiției și vă așteptăm în sală”,au transmis pe Facebook, reprezentanții Transylvania Open.

 


CITEȘTE ȘI

Director Transylvania Open, despre interzicerea publicului la competiții: „O lovitură gravă și o campanie anti-vaccinare”

Ultimele Stiri
abonare newsletter