Sport

„U” Cluj, eliminată în Cupa României de CA Oradea

Universitatea Cluj a pierdut cu 2-1, pe Arena „Iuliu Bodola” din Oradea împotriva celor de la Clubul Atletic Oradea 1910.

Gazdele au început excelent meciul cu Universitatea Cluj și au dominat clar primele 15 minute ale partidei. Erik Lincar a ales să înceapă meciul într-o formulă experimentală, fiind utilizați jucători care au evoluat mai puțin în campionat. Astfel, în primul minut i-am remarcat pe Micle – Ciobanu, Vomir, Gugu,Taub -  Balgiu, Novac, Morariu –Blejdea, Tescan, Voinea.


Universitatea Cluj a avut prima ocazie de gol abia în minutul 20, atunci când Blejdea a avut o incursiune în partea stângă și a trimis un șut centrare.  Același jucător a creat și a doua șansă de gol pentru „U”. Blejdea a driblat mai mulți adversari în flancul stâng și a tras cu dreptul la colțul lung, dar puțin peste.

CA Oradea avea să deschidă scorul în minutul 35 al partidei. Atacantul Marian Porumb a prins un șut fantastic de la marginea careului și a trimis mingea direct sub bara porții lui Micle, cel care a fost surprins de execuție.
Bihorenii și-au dublat avantajul după doar trei minute prin Chitaș. Mijlocașul echipei a marcat cu un șut din apropiere după ce execuția lui Porumb a fost respinsă de Micle.

Oradea a fost echipa net superioară pe durata întregii primei reprize și a fost la un pas să mai marcheze de două ori până la pauză.

Universitatea Cluj nu a reușit să schimbe prea multe în joc nici după pauză. Pe teren au fost introduși Ribeiro sau Haită, dar jocul a continuat să fie unul modest. Balgiu a trimis un șut modest în minutul 58, dar care a fost prins ușor. Universitatea avea să reducă din avantaj în minutul 64. Tescan a profitat de o bâlbâială în careul celor de la Oradea și a marcat cu un șut trimis la rădăcina barei.

Pe fondul oboselii celor de la Oradea, Universitatea a început să își creeze ocazii la poarta adversă și  avut inclusiv o bară în minutul 73 după un corner.
Clujenii au presat în ultimele minute și au încercat să trimită meciul în prelungiri, dar nu a reușit și au fost eliminați în cele din urmă. Universitatea va încerca acum să promoveze în Liga 1, acest lucru fiind obiectivul principal de la începutul sezonului.

abonare newsletter