Sport

România – Turcia 1-3 la Campionatul European de Volei de la Cluj

România a pierdut cu 3-1 la seturi în faţa Turciei la primul meci de la EuroVolley 2021.

Fetele antrenate de Luciano Pedulla au câştigat primul set cu 25-23, dar ulterior au fost învinse cu 25-10, 25-20 şi 25-17.

Alexia Căruțașu a adus primul punct al meciului. România a început excelent meciul din BT Arena. În fața unei asistențe de aproximativ 1.500 de spectatori, „tricolorele” au condus cu 7-3.
Naționala antrenată de Luciano Pedulla a condus întreg setul la 4-5 puncte diferențe. „Sultanele” s-au apropiat prima dată la 19-17, atunci când tehnicianul italian a fost nevoit să ceară un timp de odihnă. Timeoutul cerut de Pedulla a avut efect rapid pe tabela de marcaj, fiind obținute două puncte consecutive de „tricolore”.
Turcoaicele a legat din nou o serie de trei puncte consecutive și au ajuns la 21-20. „Sultanele” aveau să conducă pentru prima dată în meci la 22-21, în primul set, după  două atacuri ratate de Alexia  Căruțașu.
Adelina Ungureanu a adus prima minge de set cu un blocaj superb. Naționala României avea să își adjudece setul inaugural cu 25-23 după o minge greșită de Ebrar Karakurt.

Turcia a început exploziv setul al doilea și conducea cu 10-2 după doar câteva minute de joc. „Sultanele” aveau să câștige setul al doilea fără mari probleme, 25-10.

Vicecampioanele europene s-au distanțat pentru prima dată în setul al treilea la scorul de 6-4. Turcia a  repetat jocul bun din setul precedent şi s-a distanţat rapid la 19-12. Turcia s-a impus în cele din urmă cu 25-20 după un final de set mai bun pentru românce.

Al patulea set avea să fie şi ultimul al partidei din BT Arena. Turcia s-a instalat rapid la conducere după rotaţia în care Ismailoglu s-a aflat la serviciu şi nu a mai cedat şefia actului patru.

Pentru România urmează meciul cu Suedia, programat sâmbătă, de la ora 20:30, în BT Arena.

Ultimele Stiri
abonare newsletter