Sport

Petrila are preț de Champions League! Câți bani vor șefii din Gruia pe mijlocaș

CFR Cluj i-a stabilit prețul lui Claudiu Petrila, noul produs de export al echipei care s-a impus în ultimii ani în Liga 1.

 

Trupa din Gruia are în sfârșit un jucător pe care ar putea încasa o sumă importantă în cazul unui viitor transfer.


Claudiu Petrila, 20 de ani, este golgheterul lui CFR Cluj în sezonul 2021/2022 în Liga 1. Fotbalistul campioanei are trei goluri în patru etape disputate și doar Deian Sorescu a izbutit mai multe reușite în prima ligă.

Mijlocașul este cotat în acest moment la 550.000 de euro de siteul transfermarkt, dar pretențiile conducerii din Gruia sunt mult mai mari. Oficialii campioanei României vor 15 milioane de euro în cazul în care Petrila este dorit de formații din străinătate.

Petrila a revenit în această vară la CFR Cluj după ce anul trecut a jucat pentru Sepsi Sf. Gheorghe. La formația covăsneană, mijlocașul a fost în permanență titluar și a izbutit să marcheze de cinci ori la doar 19 ani.

Ciobotariu, pe urmele lui Petrila

Denis Ciobotariu este un jucător de cu totul al profil față de Petrila, dar care se pare că îi calcă pe urme. Fundașul central de 23 de ani a prins minute puține la CFR Cluj după venirea de la Dinamo, însă în ultima etapă a profitat de încrederea acordată și a jucat excelent.
Evoluția avută în meciul cu CS Mioveni l-au plasat pe Ciobotariu în echipa ideală a etapei cu numărul 4 din Liga 1. Fundașul de la CFR Cluj este singurul reprezentat al formației din Gruia în cea mai bună formulă.


Ciprian Deac, ultimul român vândut de CFR Cluj pe bani mulți

În perioada în care Arpad Paszkany și Iuliu Mureșan se aflau la echipă, CFR Cluj vindea constant jucători pe bani în străinătate. Stranierii erau atunci la mare căutare în Gruia, dar printre ei s-a strecurat și Ciprian Deac.

Actualul veteran al lui CFR Cluj a fost cumpărat cu 3 milioane de euro de Schalke 04 în 2010. Deac nu a impresionat niciodată la formația germană, dar a fost unul dintre jucătorii români pe care s-au încasat bani importanți în perioada respectivă.

Care sunt cei mai scumpi jucători vânduți de CFR Cluj?

Cel mai important jucător vândut de CFR Cluj este Alvaro Pereira, cel care a plecat de la CFR Cluj la FC Porto în schimbul sumei de 6,5 milioane de euro. Sud-americanul a făcut ulterior carieră la Inter Milano și Chelsea, fiind pintre cei mai buni jucători care au ajuns vreodată în Liga 1.

„Feroviarii” au mai încasat 6 milioane de euro și pe Lacina Traore. Ivorianul a fost vândut pe această sumă în 2010 la Kuban Krasnodar.
Peste 3 milioane de euro au mai fost încasați pe Rafael Bastos, Modou Sougou sau Renan.

Ultimele Stiri
abonare newsletter