Sport

România încheie primul turneu Golden League cu două victorii la Cluj-Napoca

România a câștigat două din cele trei meciuri de la Golden League, grupa organizată în weekend la Cluj-Napoca.

 

 


BT Arena a găzduit Grupa A din Golden League, o competiție pregătitoare pentru Campionatul European din această vară pe care sala din Cluj-Napoca îl va organiza.

Formatul Golden League a fost modificat din cauza pandemiei de COVID-19, iar echipele joacă tur retur în două turnee. Primul, organizat de Cluj-Napoca, a fost adjudecat de naționala Spanie, în timp ce returul va avea loc în Franța. „Tricolorele” au obținut două victorii din care au acumulat un total de 6 puncte.


Ziua 1 de la Cluj-Napoca a început greu pentru echipa națională a României de volei feminin.  Fără Baciu, Neka și alte jucătoare experimentate, elevele lui Pedulla au avut mari dificultăți cu reprezentativa Franței. Sportivele din Hexagon au venit foarte montate la Cluj-nNapoca și au câștigat fără mari probleme seturile 1 și 2.

Luciano Pedulla a făcut ajustările necesare și a trimis-o în teren pe Adrian Matei. Voleibalista de la CS Medgidia a dat tonul revenirii după ce a adus mai multe puncte în atac.


România a câștigat seturile 3 și 4 cu 26-24 și trimitea meciul în decisiv. Franța a început din nou mai bine, dar victoria avea să revină „tricolorelor” după un final de set dominat de Alexia Căruțașu.

Tot în prima zi, Spania a învins Azerbaijan cu 3-0 la seturi.


Ziua 2 a turneului de la BT Arena le-a adus în fața voleibalistelor din România pe reprezentantele din Azerbaijan. Fără Polina Rahimova, azerele nu au contat în meci și aveau să piardă cu un sec  25-14, 25-13, 25-11, într-un meci decis extrem de rapid.

În al doilea meci al zilei, Spania a învins Spania cu 3-1 la seturi.


Ultima zi a început bine pentru națioanala României. Voleibalistele pregătite de Pedulla au câștigat primul set cu 25-13 în fața Spaniei și părea un nou meci facil.

Spania a dat o replică selecționatei României în setul trei și avea să se impună cu 25-14 la capătul unui set în care „tricolorele” au pierdut-o pe Buterez, cea care s-a accidentat la gleznă.

România avea să începă greu și setul trei, fiind condusă de naționala iberică la începutul manșei. Atacurile lui Matei și Ungureanu aveau însă să o readucă pe România în avantaj, 25-21.

Jocul din BT Arena avea să fie decis în setul cinci după ce Spania s-a impus cu 25-16 în setul al patrulea.

Ibericele au controlat decisivul de la un capăt la altul și aveau să se impună în cele din urmă cu 15-9 în setul decisiv.

Lotul naţionalei României pentru turneul Golden League de la Cluj-Napoca a fost format din centrii Diana Ariton (CS Medgidia), Petruţa Orlandea (CS Medgidia), Denisa Ionescu (FC Argeş Volei Piteşti), Francesca Alupei (CSM Volei Alba Blaj), coordonatoarele Ramona Postea (Rapid) şi Marina Cojocaru (CS Medgidia), extremele Rodica Buterez (CSM Târgovişte), Adriana Matei (CS Medgidia), Sorina Miclăuş (CSU Belor Galaţi), Adelina Budăi-Ungureanu (Cuneo Granda Volley), universalii Alexia Căruţaşu (Yeşilyurt Istanbul), Iuna Zadorojnâi (Rapid), iar pentru postul de libero Mihaela Albu (CS Medgidia) şi Alexandra Ciucu (Ştiinţa Bacău).

Ultimele Stiri
abonare newsletter