Sport

„U” Olimpia Cluj, la un pas de un nou titlu în fotbalul feminin

„U” Olimpia Cluj s-a impus cu 3-1 în fața jucătoarelor de la Piros Security Arad, într-un meci decis de golurile înscrise de Mihaela Ciolacu de două ori și Roxana Mirea.

 

 


Formația clujeană este astfel aproape de al 10-lea titlu cinsecutiv în campionatul României și mai are nevoie de un singur punct din meciurile cu Vasas Femina Odorheiul Secuiesc, Heniu Prundu Bârgăului,  Universitatea Galați, Fortuna Becicherecu Mic și Piroș Security Arad.
 

Trupa clujeană ar fi trebuit să sărbătorească titlul cu numărul 11 în acest sezon, dar pandemia de COVID-19 a anulat sezonul precedent. Clujencele au 15 victorii și un singur rezultat de egalitate în Liga 1.


Olimpia Cluj este o echipă relativă nouă, fondată în 2010, dar care se poate lăuda deja cu 9 titluri și  6 trofee obținute în Cupa României.  Fotbalistele au șansa să realizeze al 6-lea event în acest sezon.

Marele obiectiv al clubului an de an este pe plan european. Olimpia Cluj va încerca la toamnă să pătrundă din nou în grupele Ligii Campionilor, acolo unde participă cele mai bune echipe din Europa. Din păcate, concurența în ultimele sezoane este una tot mai mare, fiind create echipe puternice de fotbal în Anglia, Spania sau Italia, pe lângă forțele bine cunoscute din Franța și Germania.


Manchester City, Chelsea, Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid sau Arsenal s-a alăturat în ultimii ani unor echipe cu tradiție precum Wolfsburg, Turbine Postdam, Bayern Munchen, Lyon sau PSG în fotbalul feminin.

Ultimele Stiri
abonare newsletter