Sport

Fanii revin în tribune de la 1 iunie! Ministrul Sportului a anunțat câți spectatori vor avea voie la meciuri

Carol Eduard Novak, Ministrul Sportului, a anunțat că spectatorii vor putea reveni în tribune de la 1 iunie.

 

 


Fanii sportului au motive de bucurie după ce Carol Eduard Novak, Ministrul Tineretului și Sportului, a anunțat că la evenimentele sportive vor putea participa și spectatorii din luna iunie. Nu vom avea tribune pline de la 1 iunie, însă la meciuri vor putea participa spectatori în limita a 25% din capacitatea totală.

„Ştiţi foarte bine care este situaţia pandemiei în Europa. Trebuie să vă spun că şi noi ne inspirăm din afară. Mă bucur mult că Guvernul şi-a asumat acest lucru ca să rămânem în lista organizatorilor pentru EURO 2020. Vorbim de 25% (din capacitatea stadionului). Această schemă poate fi începutul, făcută de către membrii UEFA să poată fi introdusă şi în celelalte sporturi. Europeanul de la București va fi un test pentru noi. Guvernul doreşte ca de la 1 iunie să revenim la o viaţă normală. În curând vom avea spectatori şi în Liga 1, şi în alte sporturi”, a declarat Eduard Novak.


U-BT Cluj-Napoca, echipa de baschet masculin, ar putea să fie prima care ar beneficia de suportul fanilor. Sezonul în baschetul românesc se încheie la mijlocul lunii iunie și dacă echipa ajunge în fazele finale ale play-off-ului putem vedea spectatori în BT Arena.

Sezonul în Liga 1 se încheie în luna mai, iar fanii ar putea să revină pe stadioane în noul sezon. Primii care s-ar putea bucura de acest privilegiu ar putea să fie spectatorii lui CFR Cluj, dacă echipa se califică în cupele europene.

abonare newsletter