Sport

Boc, despre scandalul Colțescu: „Să se ducă să arbitreze la Apahida!"

Emil Boc, primarul municipiului Cluj-Napoca, a comentat scandalul rasist în care e implicat Sebastian Colțescu. Edilul a spus că gestul arbitrului a fost „impardonabil”.

 

 


Meciul dintre PSG și Istanbul Başakşehir din Liga Campionilor a fost întrerupt, în urma unui incident considerat rasist, în care a fost implicat arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu.

 


Brigada de arbitri condusă de Ovidiu Hațegan a ajuns în prim plan mondial după o remarcă controversată făcută de Sebastian Colțescu, al patrulea arbitru al meciului. Celebra publicație franceză L 'Equipe a prezentat firul evenimentelor desfășurate la meciul de la Paris.

„În minutul 13, în urma unui fault al lui Kimpembe (n.r. - de la PSG) asupra lui Gulbrandsen, banca lui Başakşehir a protestat puternic, ţinând cont că doi jucători turci fuseseră avertizaţi în minutele anterioare. Arbitrul Ovidiu Hategan, alertat de asistenţii săi, a plecat apoi spre marginea terenului pentru a-i da un cartonaş roşu unei persoane din staff-ul echipei din Istanbul. Centralul i-a cerut celui de-al patrulea arbitru Sebastian Coltescu să desemneze persoana care urmează să fie sancţionată.


Acesta din urmă răspunde: „Ăla negru” (n.a. - negru, în română). Cuvintele sunt surprinse de oamenii de pe margine, pe un stadion Parc des Princes fără spectatori. Webo, eliminat în acelaşi timp, explodează şi repetă de mai multe ori strigând: ?, intrând în contact cu al patrulea arbitru", a scris lequipe.fr.

Emil Boc a comentat scandalul rasist în care e implicat Colțescu

Primarul municipiului Cluj-Napoca a comentat la radio scandalul în care e implicat arbitrul Sebastian Colțescu, spunând că incidentul nu reprezenta o „conspirație”, ci „prostie”, iar asemenea cuvinte nu se pot folosi într-un club al ligii campionilor:


„Acolo, să ne înțelegem, nu a fost nicio conspirație, a fost prostie. Când te-ai dus într-un club al ligii campionilor te îmbraci la cravată, la costum și respecți regulile clubului. Nu poți să folosești expresiile pe care tu le folosești pe maidan la tine acasă, când te duci la cel mai înalt club de reprezentare a Uniunii Europene. Nu ai ce căuta acolo, pur și simplu. Dacă ți-ai asumat să te duci și să reprezinți România acolo, trebuie să te comporți după regulile jocului.  Este impardonabil gestul, după părerea mea. E un om care nu e pregătit pentru asemenea funcție sau reprezentare. Locul lui este să reprezinte în altă parte și la cu totul un alt nivel.”

Edilul a menționat și că, din păcate, imaginea României a fost făcută „praf pentru un gest incalificabil”. Primarul a spus că locul său nu este la un nivel atât de înalt, iar dacă vrea să arbitreze după bunul plac „să stea să arbitreze la Apahida”.


„Nu știu cine este domnul acesta arbitru, nu l-am întâlnit în viața mea. Am respect pentru el ca om, dar locul lui nu este acolo. (...) Dacă te duci în Europa, du-te și reprezintă-ne, dacă vorbești așa la Apahida, ok, stai la Apahida și arbitrează acolo. Dar și dacă vrei să arbitrezi aici, că ești tu la tine acasă, nici aici nu ai voie să folosești niciun cuvânt de genul acesta care are și o altă conotație. Nu există scuze. În nicio situație din fotbal nu ai voie să folosești asemenea cuvinte dacă ți-ai ales un drum al fotbalului, pentru că sportul prin excelență trebuie să fie tot ce e mai pur, mai curat și promovează valori autentice, neconflictuale, fără tensiuni. Păi, și tu ce faci? Vii și inciți prin fraze de genul acesta.”

CITEȘTE ȘI:

VIDEO. Filmul evenimentelor la scandalul rasist în care a fost implicat Sebastian Colțescu în Liga Campionilor

 

abonare newsletter