Sport

VIDEO. Filmul evenimentelor la scandalul rasist în care a fost implicat Sebastian Colțescu în Liga Campionilor

Meciul dintre PSG și Istanbul Başakşehir din Liga Campionilor a fost întrerupt, în urma unui incident considerat rasist, în care a fost implicat arbitrul de rezervă Sebastian Colţescu.

 

 


Brigada de arbitri condusă de Ovidiu Hațegan a ajuns în prim plan mondial după o remarcă controversată făcută de Sebastian Colțescu, al patrulea arbitru al meciului. Celebra publicație franceză L 'Equipe a prezentat în ediția  de astăzi firul evenimentelor desfășurate la meciul de la Paris.

„În minutul 13, în urma unui fault al lui Kimpembe (n.r. - de la PSG) asupra lui Gulbrandsen, banca lui Başakşehir a protestat puternic, ţinând cont că doi jucători turci fuseseră avertizaţi în minutele anterioare. Arbitrul Ovidiu Hategan, alertat de asistenţii săi, a plecat apoi spre marginea terenului pentru a-i da un cartonaş roşu unei persoane din staff-ul echipei din Istanbul. Centralul i-a cerut celui de-al patrulea arbitru Sebastian Coltescu să desemneze persoana care urmează să fie sancţionată.


Acesta din urmă răspunde: „Ăla negru” (n.a. - negru, în română). Cuvintele sunt surprinse de oamenii de pe margine, pe un stadion Parc des Princes fără spectatori. Webo, eliminat în acelaşi timp, explodează şi repetă de mai multe ori strigând: ?, intrând în contact cu al patrulea arbitru", a scris lequipe.fr.

„Jucătorii ambelor echipe s-au apropiat apoi de locul incidentului, cu Neymar în frunte, în timp ce Webo părăsea terenul. Mehmet Topal (n.r. - Istanbul BB) i-a explicat arbitrului de centru neînţelegerea sa despre această scenă.


Atacantul Demba Ba (n.r. - Istanbul BB) a venit şi el să-l provoace pe arbitrul de centru şi mai ales pe al patrulea arbitru, întrebând de ce îşi permite să desemneze pe cineva drept atunci când nu ar spune niciodată , într-o situaţie similară.

Kylian Mbappe, cu Neymar (n.r. - ambii PSG) lângă el, îi spune apoi arbitrului de centru că jucătorii nu vor să reia meciul acă al patrulea arbitru este încă acolo şi că trebuie să fie dat afară.


În acelaşi timp, antrenorul lui Başakşehir, Okan Buruk, faţă în faţă cu Sebastian Coltescu, i-a cerut să părăsească terenul şi i-a aruncat: . Al patrulea arbitru s-a luptat să-şi justifice gestul. După zece minute de discuţii, jucătorii decid să părăsească terenul, cronometrul indicând 23 de minute şi patru secunde. Nu se vor mai întoarce", a continuat publicaţia franceză.

„În discuţii, ambele echipe au cerut ca al patrulea arbitru să nu mai participe la meci şi să fie înlocuit. În timp ce UEFA a comunicat iniţial reluarea la ora 22:00 (n.r - locală), partida a fost în cele din urmă amânată, în jurul orei 23:00.


, a anunţat clubul din Istanbul", a mai arătat L'Equipe.

Ultimele Stiri
abonare newsletter