Sport

Ribeiro aduce trei puncte mari pentru „U” Cluj în meciul cu Dunărea Călărași

Sergio Ribeiro, mijlocașul portughez al Universității Cluj, a marcat golul decisiv în victoria cu 2-1 în fața celor de la Dunărea Călărași.

 

 


Meciul de pe Cluj Arena a început cu un show pirotehnic pus în scenă de ultrașii din Peluza Șepcile Roșii. Chiar dacă fanii nu au voie pe stadion, galeria clujenilor a introdus mai multe torțe care au fost aprinse în debutul meciului.

 


Spectacol a fost și pe gazon în peirmele 30 de minute ale meciului dintre Universitatea Cluj și Dunărea Călărași. Golan a avut prima mare ocazie de gol în minutul 7, atunci când a scăapt singur cu portarul advers și a ratat inexplicabil.  Clujenii au continuat să domine începutul meciului și au fost la un pas să deschidă scorul în minutul 14 prin Cristi Gavra. Atacantul central a trimis pe lângă o  minge centrată ideal de Ștefănescu,.

Ștefănescu avea să rateze și el o șansă mare de gol în minutul 18, dar Began a respins din nou. Portarul Dunării Călărași a scos și o minge trimisă puternic, cu capul, de Telcean la faza următoare.


Cristi Gavra avea să deschidă scorul în minutul 26 al partidei de pe Cluj Arena. Atacantul Universității a preluat o minge pe piept și a tras fără speranțe pentru portarul advers de la aproximativ 25 de metri.

Dunărea Călărași a presat după golul lui Gavra și a fost la un pas să egaleze în minutul 42 prin Valentin Alexandru.


Universitatea a început mai bine repria secundă și a fost la un pas să își majoreze avantajul prin Golan și Gavra, dar amândoi au fost blocați excelent de Began, portarul care s-a remarcat la Dunărea Călărași. Oaspeții au pus presiune pe poarta lui Muțiu și au fost la un pas să egaleze în minutul 63 prin Valentin Alexandru, autor a două ocazii importante .

Dunărea Călărași a reușit să egaleze în minutul 77 al partidei prin căpitanul Șandru, cel care a marcat dintr-o lovitură de la 11 metri acordată după un henț comis de Luchin.


Sergio Ribeiro avea să aducă victoria în minutul 85 al partidei după o pasă sclipitoare a lui Idan Golan. Mijlocașul Universității Cluj l-a executat pe Began și a adus trei puncte mari pentru formația ardeleană.

Universitatea Cluj a urcat până pe locul 10 în clasament și are șansa să ajungă pe locurile de play-off cu un succes în restanța cu Ripensia Timișoara.

Universitatea Cluj: Muțiu – Ilieș, Andr. Mureșan, Gab. Tamaș (cpt.), Luchin, Taub (Laur. Rus 66′) – Telcean – Negrean (Novac 75′), Golan (Al. Pop 90′), Ștefănescu (Nic. Pîrvulescu 66′) – Gavra (Sergio Ribeiro 75′)

Dunărea Călărași: Began – I. Sîrbu, Bg. Șandru (cpt.), Wiktorski, Sălceanu – A. Lopez (Măd. Calu 34′) – Tudoran, Cârstocea (S. Sava 62′), Djuric, M. Fotescu (Acolatse 62′) – Val. Alexandru (Zaluschi 79′)

abonare newsletter