Sport

Dragomir, acuzat de luare de mită!

<p /><img src="documente/stories/11_noiembrie/02_ziua/08-dumitru dragomir.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir este acuzat de către DNA pentru luare de mită.

Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, i-a cerut lui Marian Iancu sume de bani pentru a-l ajuta să obţină licenţa pentru clubul Poli Timişoara, se arată într-un proces verbal întocmit la sfârşitul lunii iunie de procurorul Lucian Papici, şeful DNA.

Din procesul verbal reiese că Marian Iancu a dat curs cererii lui Dragomir, însă Poli Timişoara n-a mai obţinut licenţa din cauza opoziţiei lui Mircea Sandu, preşedintele FRF fiind în război deschis cu patronul echipei de pe Bega.


„Din datele şi informaţiile deţinute la nivelul secţiei de combatere a corupţiei, din cadrul DNA, rezultă că preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, pretinde sume de bani de ordinul zecilor de mii de euro de la omul de afaceri Marian Iancu, preşedintele clubului FC Timişoara, pentru a-şi trafica influenţa în faţa Comitetului Executiv al FRF, în vederea licenţierii clubului de fotbal mai sus menţionat (...)“, se arată în procesul verbal semnat de procurorul-şef Lucian Papici.

Dumitru Dragomir, a declarat marţi că nu va demisiona din funcţie, considerându-se nevinovat în cazul licenţierii echipei Poli Timişoara, întrucât forul pe care îl conduce nu avea atribuţiuni în acest sens. „Nu plec nici de-al dracu' de la ligă, să fie clar, pentru că sunt nevinovat. Am făcut lucruri frumoase şi bune şi nu plec pentru că vor unii ziarişti, cei care au scris câteva articole mincinoase fără să citească o dată statutul sau regulamentul FRF. Liga Profesionistă de Fotbal sau Mitică Dragomir nu poate licenţia. Comisiile de licenţiere sunt independente, reţineţi ce v-am spus. Aaa, că în comitetul federal am o opinie, asta e altceva. În cazul licenţierii Timişoarei am avut o opinie iar ceilalţi au avut altă opinie“, a declarat Dragomir marţi.


Dumitru Dragomir face parte din conducerea LPF încă de la înfiinţarea acestui for (1992) şi este preşedinte din 1996.

abonare newsletter