Sport

Victorie norocoasă pentru CFR

<p /><img src="documente/stories/11_noiembrie/02_ziua/08-brasov-cfr.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />CFR Cluj a câştigat meciul din deplasare cu FC Braşov cu 2-1, „feroviarii“ marcând golurile în ultimele 10 minute.

Elevii lui Jorge Costa au câştigat deplasarea de sub Tâmpa şi s-au apropiat la un singur punct de Dinamo.

Clujenii au stat mai bine în teren în primele 10 minute ale meciului, dar nu au reuşit să se aproprie periculos de poarta lui Fegueiras. Braşovenii au echilibrat apoi situaţia, iar în cea de a doua parte a primei reprize au înclinat balanţa în favoarea lor, Chipciu ratând două bune ocazii de a deschide scorul.


După pauză, gazdele au mai avut o mare ocazie prin Buga, care a fost oprit cu greu de către Diogo. „Feroviarii“ au avut şi ei o oportunitate, prin Weldon, al cărui lob a fost reţinut de portarul braşovean. În minutul 65, Cristescu a deschis scorul pentru „stegari“, cu o scăriţă peste Beto, după o pasă foarte bună a lui Buga.

Golul primit i-a trezit pe „alb-vişinii“. Peste câteva minute Hora a expediat un şut puternic, cu greu scos de Felgueiras. În minutul 80, nou-intratul Celestino a egalat pentru clujeni printr-un şut de la marginea careului. Weldon a fost cel care a marcat golul victoriei „feroviarilor“, în minutul 89, după ce a fost scăpat din marcaj de fundaşii gazdelor.


Costa, nemulţumit de joc

Jorge Costa, antrenorul echipei din Gruia, a declarat după victoria de la Braşov că elevii săi au câştigat cu şansă. „După cum am jucat putem spune că am obţinut o victorie cu şansă. Nu am jucat prea bine, dar în ultimele minute, jucătorii mi-au demonstrat că putem să ne batem pentru primele locuri. În totalitate sunt punctele lor, nu ale stafului tehnic şi nici ale conducerii clubului. Câteodată nu joci bine dar prin luptă reuşeşti să câştigi, aşa cum s-a întâmplat şi astăzi“, a declarat tehnicianul portughez.


De cealaltă parte, antrenorul secund al braşovenilor, Adrian Szabo, a declarat că „stegarii“ nu au reuşit să gestioneze finalul de meci datorită lipsei de experienţă. „Regretăm că nu am reuşit să gestionăm jocul şi rezultatul. S-a întâmplat ca în meciul cu Vaslui, în care am condus şi am pierdut. Probabil trebuie să mai acumulăm experienţă, poate că şi absenţele pe care le-am avut au contat“, a spus Szabo.

Caseta tehnică


FC Braşov: Felgueiras - Velayos, Machado, Cr. Munteanu, Cr. Ionescu - Viveiros (Moutinho '87), Mateiu, Paez, Chipciu - Cristescu, Buga (Kanu '80).

CFR Cluj: Beto - Panin (Kapetanos '75), Piccolo, Nuno Diogo, Camora - Renan, Mureşan, Peralta (Celestino '70), Bastos (Hora '61) - Sougu, Weldon.


Cartonaşe galbene: Buga '43, Viveiros '57 / Bastos '56, Camora '79, Picolo '90

Arbitrii: Alexandru Tudor, Aurel Oniţa şi Adrian Ghinguleac (asistenţi), Marius Avram (rezervă). Observatori: Ştefan Constantin şi Ion Turculeanu.

Spectatori: 4.000.

Ultimele Stiri
abonare newsletter