Sport

CFR Cluj, calificare CHINUITĂ în Malta, la capătul unui meci neașteptat de MODEST!

CFR Cluj a învins Floriana FC, scor 2-0, în primul tur de calificare al UEFA Champions League, la capătul unui meci surprinzător de slab între cele două campioane din Malta, respectiv România.

CFR Cluj, calificare CHINUITĂ în Malta, la capătul unui meci PENIBIL de MODEST CFR Cluj, calificare CHINUITĂ în Malta, la capătul unui meci PENIBIL de MODEST

 

 


Moleșită de căldura mediteraneană și având parcă plumb în ghete pe terenul sintetic din Ta’ Qali, trupa din Gruia a bifat, în fața modestei Floriana, una dintre cele mai șterse prime reprize din istoria recentă a prestațiilor europene.

 


Cu zero șuturi pe și la poartă în prima parte a jocului din Malta, cei câțiva mii de fani care au decis să vizioneze live-ul de pe Facebook al partidei dintre sud-americanii, respectiv italienii „de temut” ai Florianei și băieții lui Dan Petrescu au început să mute canalul pe meciul din semifinalele Champions League dintre Olympique Lyon și Bayern München, scor final 0-3, unde chiar se juca fotbal.

Un gol izbăvitor marcat de Mike Cestor... și atât!

După o primă repriză în care microbiștii se chinuiau să nu adoarmă, „feroviarii” au început mai determinați mitanul secund, iar Mike Cestor a deschis în sfârșit scorul cu o lovitură de cap, în urma unui corner bine executat de Michael Pereira (’53).


Deși reușita fostului fundaș al Astrei părea să anunțe un festival de goluri în contul ardelenilor, culmea!, gazdele au fost cei care au început să caute egalarea, Floriana Valletta a fost echipa mai periculoasă.

Mai întâi cu încercări timide, apoi cu o ocazie uriașă semnată de Nicola Leone, care a trecut ca prin brânză de fundașii amorțiți ai CFR-ului, însă l-a luat la țintă pe „Pufi” Bălgrădean, debutant între buturile campioanei ('78).


Dan Petrescu mută defensiv și se apără cu 5 fundași în fața „măreței” Floriana

Cireașa de pe tort... cu câteva minute înainte de final, Dan Petrescu a mutat defensiv, l-a scos pe Pereira și l-a introdus pe Mateo Susic, pentru a pune la adăpost avantajul minim (cu cinci fundași în linia de apărare!), iar Bălgrădean a primit cartonașul galben pentru tragere de timp ('90+3).

Aruncat târziu în luptă, Cătălin Golofca a reușit totuși să șteargă puțin din imaginea dezamăgitoare a prestației colegilor săi, marcând cu capul, din câțiva metri, în prelungirile prelungilor, după o centrare de pe partea stângă a vârfului Mario Rondon ('90+6).


Scopul scuză însă mijloacele, iar prin victoria la două goluri, CFR Cluj obține calificarea în turul secund al Ligii Campionilor, unde va da peste croații de la Dinamo Zagreb, o nucă mult mai tare decât modesta formație malteză.

Floriana Valletta FC 0–2 CFR 1907 Cluj (0–0)

Stadion: Centenary Stadium, Ta’ Qali (Malta)
Cartonașe galbene: Cheveresan 28, Leone 49, Keqi 53, Camenzuli 86 / Itu 45+2, Cestor 73, Chipciu 86, Bălgrădean 90+2
Marcatori:  – / Cestor 53, Golofca 90+6
Arbitru: Laurent Kopriwa – Gilles François Becker, Claude Ries – Alain Durieux (toți din Luxemburg)

Floriana FC (4-4-2): I. Akpan – E. Ruiz, J. Pisani (cpt., B. Paiber 82), A. Cini (M. Beye 69), F. Cheveresan (M. Dias 67) – A. Tiago, V. da Silva, M. Garcia, R. Camenzuli – N. Leone, K. Keqi / Antrenor: Vincenzo Potenza

CFR Cluj (4-3-3): C. Bălgrădean – M. Camora (cpt.), M. Cestor, P. Vinicius, A. Burcă – O. Hoban, C. Itu (L. Aurelio 66), A. Chipciu (C. Golofca 89) – M. Pereira (M. Susic 83), M. Rondon, C. Deac / Antrenor: Dan Petrescu

CITEȘTE ȘI:

CFR Cluj și-a aflat posibila adversară în turul 2 preliminar al Ligii Campionilor


 

Ultimele Stiri
abonare newsletter