Sport

O nouă Şcoală de Fotbal la Cluj

<p /><img src="documente/stories/10_octombrie/26_ziua/08 scoala de fotbal mg.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Mihai Georgescu, unul dintre cei mai titraţi antrenori de juniori, îşi deschide o şcoală de fotbal la Cluj-Napoca.

Mihai Georgescu este un antrenor de juniori care a descoperit mai mulţi fotbalişti de valoare, printre care Răzvan Raţ, Constantin Gâlcă, Jean Barbu, Lucian Marinescu, Vasilte Maftei etc.

Tehnicianul a activat o lungă perioadă în zona natală, la FC Argeş, iar din 2004 a venit la Cluj. Între 2004 şi 2010 a fost antrenor coordonator la Şcoala de fotbal Ardealul Cluj, iar din toamna anului trecut şi până în vara anului 2011 s-a ocupat de juniorii Universităţii Cluj. Recent a decis să renunţe la pregătirea juniorilor „alb-negrii“ şi să înfiinţeze Şcoala de Fotbal „Mihai Georgescu“ – Viitorul Cluj.


„Antrenorii nu au independenţă profesională”

Georgescu a declarat că a ales să îşi facă propria şcoală de fotbal pentru a avea independenţă profesională. „Marea problemă a antrenorilor români, de la nivel de copii şi juniori până la Liga 1, este că nu au independenţă profesională şi sunt supuşi la presiuni din diferite părţi. Noi ne propunem să ajungem un centru de juniori respectat, să găsim şi să promovăm talente spre marea performanţă“, a spus Mihai Georgescu. Tehnicianul a precizat că la bugetul nou-înfiinţatului club au contribuit cu bani 22 dintre foştii săi elevi.


Bugetul Şcolii de fotbal „Mihai Georgescu“ Viitorul Cluj va fi pentru sezonul 2011-12 de aproximativ 20.000 euro, urmând să crească în stagiunile următoare, în funcţie şi de numărul de sportivi legitimaţi, la o cifră în jurul a 100.000 euro pe sezon.

Se caută noi talente


„La nivel de Cluj vom porni de pe locul patru. Înaintea noastră sunt Universitatea, CFR şi Ardealul. În perioada următoare vom face o selecţie de copii cu vârsta 11-13 ani, la stadionul Clujana. Aşteptăm tineri din judeţul Cluj, vom căuta şi în mediul rural talente, iar în viitor vom căuta şi în restul ţării“, a mai spus Georgescu. Antrenorul a declarat că nu se bazează doar pe banii foştilor săi elevi, iar Şcoala „Mihai Georgescu“ se va şi autofinanţa. „Vom discuta cu părinţii, probabil pentru fiecare fotbalist se va plăti o anumită taxă lunară“, a mai spus tehnicianul.

Alături de Mihai Georgescu, de pregătirea juniorilor de vor ocupa antrenorii Nicolae Szoboszlay, Iosif Cavai (antrenor cu portarii) şi Alin Albu (profesor de sport la LPS Cluj-Napoca şi fotbalist în liga a 3-a la Sănătatea Cluj).


Şapte dintre fotbaliştii lansaţi de Mihai Georgescu au îmbrăcat tricoul echipei naţionale a României, iar 55 au evoluat în Liga 1 la diverse echipe.

Ultimele Stiri
abonare newsletter