Sport

INTERVIU. Sergiu Cacoveanu, noul director sportiv de la „U” Cluj: „Vreau să clădim o echipă puternică la Cluj”

Sergiu Cacoveanu, noul director sportiv al Universității Cluj, a vorbit într-un interviu acordat pentru Monitorul de Cluj despre noile obiective ale echipei, dar și despre modul în care a ajuns la club.

Sergiu Cacoveanu, noul director al secției de handbal feminin al Univeristății Cluj. Sergiu Cacoveanu, noul director al secției de handbal feminin al Univeristății Cluj.

Sergiu Cacoveanu este noul director sportiv al celor de la Universitatea Cluj din această vară, iar acest lucru s-a simțit deja pe piața transferurilor. La Universitatea au ajuns handbaliste importante din Liga Florilor și străinătate care ar putea schimba complet fața echipei în noul sezon.

Cacoveanu a ajuns la Universitatea Cluj la doar 23 de ani, fiind cel mai tânăr director sportiv din Liga Florilor.


Monitorul de Cluj: Spune-ne pentru început câteva lucruri despre tine. Lumea nu prea te cunoștea înainte de această funcție...

Sergiu Cacoveanu: Primul și cel mai important lucru, este acela că sunt indragostit de acest oraș. Este principalul motiv pentru care sunt pregătit să lupt pentru această echipă. Orașul Cluj-Napoca, clujenii, suporterii lui „U” merită mai mult decât o echipă pe ultimele locuri. Chiar dacă lumea nu mă cunoaște personal, sunt o prezență constantă în Sala Sporturilor „Horia Demian” și Sala Polivalentă fie ca este vorba de meciurile de handbal ale Universității sau baschet masculin, feminin, incluzând și meciurile de volei. Îmi aduc aminte mereu cu plăcere de meciul cu Gyor când am stat în inima galeriei sau de momentele frumoase la meciurile de la baschet masculin și duelurile cu Asesoft Ploiești, când pur și simplu se zguduia Sala „Horia Demian”. Aceste momente frumoase mă fac să visez la o sală plină și o echipă pe măsura acestui oraș.


Monitorul de Cluj: Cum ai primit vestea că vei conduce secția de handbal feminin a clubului ?

Sergiu Cacoveanu: După mai multe discuții și analize conducerea clubului mi-a oferit această funcție, pe care nu o puteam refuza chiar dacă această echipă traversa o perioadă extrem de grea. Pe această cale, mulțumesc tuturor pentru încrederea oferită și sunt convins ca nu voi dezamăgi.


Monitorul de Cluj: Ai acceptat să preiei Universitatea într-un moment extrem de greu. Nu te-ai gândit că ar putea să fie o provocare mult prea dificilă ?

Sergiu Cacoveanu: Este un moment greu, dar este nevoie de un restart. Este nevoie de o altă mentalitate, jucatoarele care vin trebuie să înțeleagă să dea totul pentru această echipă, suntem o echipă mare cu tradiție. Toată lumea trebuie să pună umărul la ridicarea acestei echipe și să nu mai privim în urmă. Sunt un tip ambițios, lucrurile grele și complicate sunt cele care te fac mare.


Monitorul de Cluj: Cât de greu a fost să aduceți jucătoare din cauza pandemiei de Covid-19 ?

Sergiu Cacoveanu: Din fericire nu am intalnit dificultăți din cauza acestui virus în aducerea acestor jucătoare. Am constatat că unele dintre ele abia așteptau să vină la Cluj, renunțând chiar și la alte oferte mai bune din punct de vedere financiar.


Monitorul de Cluj: La Cluj a sosit și golghetera campionatului spaniol în ultimii ani. Cine a făcut această recomandare ?

Sergiu Cacoveanu: Am primit din partea impresarilor mai multe propuneri de jucătoare. După o analiză mai elaborată, această jucătoare mi s-a părut extrem de inteligentă în joc și cu mare potențial. Noul antrenor s-a arătat încântat că există posibilitatea aducerii ei și am înaintat negocierile. Sunt convins că aducerea ei va fi o supriză plăcută pentru toată lumea.

Universitatea Cluj are unul dintre cele mai mici bugete din Liga Florilor

Monitorul de Cluj: Ce buget are Universitatea Cluj pentru sezonul următor ?

Sergiu Cacoveanu: Din păcate la acest capitol nu excelăm, însă toți din jurul echipei fac eforturi, muncim și ne dorim să atragem noi sponsori. Bugetul echipei este undeva între locurile 12-14 din Liga Florilor, însă dacă reușim să construim o echipă unită, împreună cu suporterii alături putem face multe suprize plăcute. Pe această cale fac apel, la toți oamenii cu potențial financiar ridicat și care iubesc echipa de handbal feminină a Universității să vină alaturi de noi. Handbalul feminin a ajuns la un nivel foarte ridicat din punct de vedere al salariilor, depășind în multe situatii și cluburile de fotbal din Liga 1

Monitorul de Cluj: Alex Curescu este noul antrenor, deși nu a antrenat niciodată în România. Cum ați ajuns la el ?

Sergiu Cacoveanu: Bugetul nostru nu ne permite deocamdată aducerea unui antrenor consacrat cu nume. Așadar ne-am orientat spre un antrenor mai tânăr, ambițios, dar un antrenor care a reușit sa facă performanță în Olanda. Am avut mai multe propuneri de antrenori din țară, însă acesta a fost cel care ne-a convins că impreună putem realiza lucruri frumoase.

Monitorul de Cluj: Ce obiectiv are Universitatea Cluj în sezonul viitor ?

Sergiu Cacoveanu: Obiectivul principal este să terminăm în primele zece, dar trebuie sa luptăm cu toate forțele pentru realizarea acestui obiectiv. Din primele opt meciuri ne propunem cinci victorii. Ne dorim să fim o forță a campionatului pe teren propriu, adversarii să vină cu frică la Cluj.

Monitorul de Cluj: Ați reușit șapte transferuri în această vară. Sunt negocieri și pentru alte jucătoare ?

Sergiu Cacoveanu: Ne dorim să avem un lot de 16 jucatoare, cu siguranță vor mai fi câteva mutări, însă numele mai sonore au fost deja anunțate.

Monitorul de Cluj: Universitatea Cluj va pleca cu o penalizare în noul sezon. Cât de mult va conta acest lucru ?

Sergiu Cacoveanu: Din păcate sunt șanse mari să pornim cu o penalizare în noul sezon, însă mai există o mică șansă să nu fim depunctați. Orice ar fi, această penalizare ne va motiva mai mult și sunt sigur că vom lega mai multe victorii la începutul campionatului și vom face uitată această depunctare.

Liga Florilor MOL va avea 16 echipe la start în sezonul 2020/2021.  După sezonul regulat, echipele clasate pe locurile 16, 15, 14, 13 vor retrograda direct în Divizia A. Echipele clasate pe locurile 11 şi 12 vor susţine jocuri de baraj cu ocupantele locurilor locurilor 3 şi 4 ale turneului final al Diviziei A.

Citește și:

S-a stabilit țintarul pentru noul sezon de handbal feminin. Program lejer pentru „U” în primele etape

 

Surpriză la „U” Cluj! Un tehnician care nu a antrenat niciodată în România va pregăti echipa din această vară

 

abonare newsletter