Sport

New „U” Cluj își începe aventura! FC Argeș, primul adversar din 2020

Universitatea Cluj va juca mâine, de la ora 20:00, împotriva celor de la FC Argeș, în prima etapă din Liga a 2-a în noul an calendaristic.

Trupa pregătită de Adrian Falub s-a schimbat radical în această iarnă și are ca prim obiectiv salvarea de la retrogradare. Conducerea tehnică a reușit să aducă jucători importanți precum Răzvan Horj, Andrei Mureșan, Robert Neciu sau Bogdan Barbu.

„Pentru noi este un nou început de drum. Plecăm la un drum extrem de greu. Am muncit foarte mult în această pauză competițională. Pe termen scurt, am făcut un lot care să câștige cât mai multe meciuri până la final de sezon. Am adus jucători care au acceptat să vină la Universitatea Cluj în condiții de Liga a 2-a. Sunt mulțumit de achizițiile făcute în această iarnă și am reușit să păstrăm ce am avut până acum. Nu am reușit să aducem toți jucătorii pe care i-am vrut. Mulți voiau salarii mari, în timp ce unii ne-au refuzat pentru că nu ne batem la promovare. Vom face o selecție continuă, iar din vară vom aduce alți jucători care ne vor ajuta să ne întărim. Cred că este obiectivul clubului să promovăm în sezonul viitor. Universitatea Cluj trebuie să fie în prima ligă. Promovarea trebuie să vină ca o consecință a unui proiect, nu așa peste noapte. Eu sper că în maxim 2-3 ani ne vom baza pe jucători din propria pepinieră pentru regulile U-21 sau U-19.”, a spus Falub.


FC Argeș vine să se apere la Cluj

Staff-ul tehnic al Universității Cluj a analizat jocul celor de la FC Argeș: „Eu sunt convins că vom avea un meci foarte greu. Vom juca cu un adversar care își propune promovarea și pe bună dreptate. Este o echipă foarte bună. Noi nu am reușit niciodată să îi batem în Liga a 2-a. Am pierdut de două ori și am făcut un egal. Știm că toate echipele care vin pe Cluj Arena se vor apăra și vor încerca să iasă pe contraatac. Am vorbit cu băieții și le-am spus că o să vină să se apere și trebuie să fim atenți la contraatacurile lor”, a continuat tehnicanul „șepcilor roșii”.


Daniel Stanciu, formatorul „New U Cluj”

„Ne-am propus să aducem jucători care pot face diferența și să aducă plusul de care avem nevoie. Am avut o listă foarte lungă, dar a contat foarte mult din punctul nostru de vedere să aducem jucători de caracter. Universitatea Cluj se află pe locul 12 în acest moment și ne gândim la viitor. În primul rând trebuie să ne salvăm de la retrogradare, iar din sezonul viitor ne vom gândi la promovare pentru că asta așteaptă toată lumea. Cred că am făcut transferuri bune. Sunt jucători care au venit pe bani mai puțini față de perioadele anterioare, dar am reușit să facem un lot competitiv. Am mai fi avut nevoie de câțiva jucători, dar am evitat să aducem jucători la întâmplare. ”, a declarat directorul sportiv.


Universitatea Cluj nu a reușit să scape de Kay, fundașul cu un salariu lunar de 6.000 de euro

„Kay a revenit la noi. Academica Coimbra nu a vrut să îl legitimeze. Noi i-am dat toate actele ca să plece, dar s-a întors în cele din urmă. El va face parte din lot în continuare. E singurul jucător pe care am vrut să îl reziliem în iarnă, dar nu am reușit”, a explicat Stanciu problema.


Dorin Goga este încrezător înaintea startului de retur și ar putea continua la Universitatea Cluj și din sezonul viitor, deși s-a zvonit că se va retrage: „Ne-am antrenat foarte bine și cred că suntem pregătiți pentru acest meci și retur. Dacă noi suntem bine, cred că nu mai contează adversarul. Noii colegi s-au adaptat excelent și ne înțelegem foarte bine. A fost cel mai bun cantonament al meu din ultimele patru. Nu pot să vă spun nimic despre o retragere, dar acest lucru îl voi analiza în vară”, a spus Goga.

abonare newsletter