Sport

U-BT Cluj primeşte vizita lui Tsmoki-Minsk: „Un meci uriaş pentru calificare“

U-Banca Transilvania Cluj primeşte vizita celor de la Tsmoki Minsk, miercuri, de la ora 19:00, într-un meci care se va disputa în Sala BT Arena.

Tsmoki Minsk este pe primul loc în Grupa J din  FIBA Europe Cup cu trei victorii şi o înfrângere în primele patru partide disputate. Formaţia din Belarus a învins Universitatea Cluj în meciul tur cu 78-76 la finalul unui meci în care clujenii au fost conduşi la un moment dat cu un ecart de 18 puncte.

Mihai Silvăşan a fost prezent la conferinţa de presă premergătoare meciului după ce Dusko Vujosevic a întâmpinat anumite probleme


„Îmi pare rău că domnul Vujosevic nu a putut să fie prezent aici, dar a apărut o problemă şi a trebuit să meargă în altă parte. Vom avea un meci extrem de dificil în faţa unei echipe puternice din Liga VTB cu jucători extrem de experimenţaţi. Au un componenţă dacă nu mă înşel 5 sau 6 jucători de peste 30 de ani. Joacă un baschet de calitate, în special în ultimele meciuri când nu au mai avut accidentări. Pentru noi este un meci foarte, foarte important, deoarece avem calificarea în mâini. Nu e 100% că suntem calificaţi dacă batem pe Tsomki, dar facem un pas uriaş.”, a declarat Silvăşan.

Artis Ate, unul dintre cei mai importanţi apărători din trupa clujeană, a avut probleme medicale în ultimele zile, dar a revenit în echipă şi este pregătit de jocul cu formaţia din Belarus.


„Nu avem probleme de lot pentru meciul cu Tsomki. Artis Ate a revenit la antrenamente la 50-60% din capacitate. Am avut un ultim antrenament foarte bun şi sper ca miercuri să fim susţinuţi de un public numeros care să ne împingă de la spate.”

Silvăşan se teme de Eremenko şi Gavrilovic


Antrenorul formaţiei clujene a recunoscut că va acorda o atenţie sporită veteranului Vladimir Eremenko. Baschetbalistul de 35 de ani care a trecut pe la echipe precum Khimki, Unics Kazan, Brose Bamberg sau Banvit este unul dintre cei mai periculoşi jucători din tabăra bieloruşilor.

„Sunt doi jucători foarte fizici. Un plus pentru Eremenko la care se vede că a evoluat la cel mai înalt nivel. Chiar dacă din punct de vedere statistic nu apare foarte mult pe foaia de joc, dar felul cum înţelege jocul îl face extraordinar. Bineînţeles are o vârstă şi are puncte slabe. Trebuie să îi atacăm unde au punctele slabe ei. Trebuie să fim puternici din punct de vedere fizic pentru a avea o şansă cu Tsomki. ”, a explicat Silvă.


Universitatea Cluj trece printr-o formă destul de slabă, iar acest lucru s-a văzut inclusiv în ultima etapă de campionat. Ardelenii au învins chinuit pe Dinamo într-un meci în care plecau cu prima şansă.

„În ultima lună am avut meciuri mai puţin reuşite. Am avut şi câteva înfrângeri, însă eu cred că avem capacitatea şi jucătorii necesari pentru a ne mobiliza exemplar pentru a ne ridica la nivelul unui astfel de meci. Motivaţia jucătorilor este maximă, iar eu personal sunt foarte optimist. ”, a mai adăugat antrenorul clujenilor.


Nandor Kuti a fost şi el prezent la conferinţa de presă înaintea meciului cu trupa din Minsk. Internaţionalul român speră ca evoluţia din meciul de la Cluj să fie una pe măsura importanţei jocului.

„Vom juca cu o echipă foarte bună, experimentată , care joacă foarte bine în ultima perioadă. Calificarea este în mâinile noastre, deoarece avem ultimele două meciuri pe teren propriu. Cred că noi plecăm cu  prima şansă pentru că jucăm pe teren propriu şi avem publicul de partea noastră. Ne dă încredere repriza secundă din Belarus şi sperăm să nu mai începem la fel de slab. ”, a spus Kuti.

Ultimele Stiri
abonare newsletter