Sport

Sponsorul gigant al CFR-ului plănuiește o fabrică de drone la Cluj. „Feroviarii”, spre UCL!

CFR Cluj este pe cale să încheie fabulosul contract de sponsorizare pentru următorii 3 ani, cu Electronic Visionary Aircrafts (EVA).

Sponsorul gigant al CFR-ului plănuiește o fabrică de drone la Cluj. „Feroviarii”, spre Champions League!, sursă foto: Facebook CFR Cluj Sponsorul gigant al CFR-ului plănuiește o fabrică de drone la Cluj. „Feroviarii”, spre Champions League!, sursă foto: Facebook CFR Cluj

EVA este o faimoasă companie specializată în fabricarea și oferirea de servicii de transport cu ajutorul unor drone de dimensiuni mari. CEO-ul EVA, Olivier Le Lann, a precizat care sunt planurile companiei unde Tesla și BMW Rolls-Royce dețin, de asemenea, acțiuni.

„EVA vrea să creeze o fabrică în România, la Cluj-Napoca. CFR a fost echipa transporturilor și compania noastră deschide o nouă soluție de transporturi și suntem mândri să avem acest parteneriat”, a punctat Le Lann, pentru ProSport, recunoscând că este plănuită o uzină cu circa 200 de muncitori.


EVA dorește o colaborare cu Guvernul României, prin care să ofere transport cu dronele pe care le creează, în scopuri medicale – o alternativă la transportul de organe în scopul transplantului, între spitale, în regim de urgență. De altfel, CEO-ul EVA s-a întâlnit deja cu premierul României, Ludovic Orban, discutând despre investițiile pregătite în România.

Conform ProSport, Mihai Giurgiu, fost asociat în urmă cu mai mulți ani la Școala de Fotbal „Viitorul Mihai Georgescu”, este cel care a propus EVA o colaborare cu CFR Cluj. A recomandat „feroviarii” datorită brand-ului și a performanței pe care au făcut-o în ultimii ani, după schimbarea acționarului, dar și a relației pe care o are cu acționarul Neluțu Varga.


Ce interese are EVA în România? „Să creeze o uzină și laboratoarele de cercetare pentru următoarele produse. Societatea EVA România se va crea în curând, sperăm ca până la finalul anului să fim operaționali cu fabrica”, a punctat Giurgiu, explicând că pretenția EVA, pe plan sportiv, este ca CFR să ajungă în grupele UEFA Champions League.

Ultimele Stiri
abonare newsletter