Sport

Înfrângere neaşteptată pentru U-BT Cluj în Liga Naţională de baschet masculin

U-Banca Transilvania Cluj a pierdut, neaşteptat, 94-88, în faţa celor de la SCM Craiova în etapa cu numărul 13 din Liga Naţională de baschet masculin.

Foto Paul Gheorgheci / monitorulcj.ro Foto Paul Gheorgheci / monitorulcj.ro

Cele două echipe au mers cap la cap în prima repriză, iar oltenii aveau doar un punct în faţă la pauză după o prestaţie excelentă a lui Donatas Tarolis în tricoul clujenilor.

Craiova a început modest repriza secundă şi lucrurile păreau să intre în firescul normal al lucrurilor pentru Universitatea Cluj după ce echipa antrenată de Mihai Silvăşan a câştigat cu 20-11 al treilea mitan. Oltenii nu au renunţat la luptă în ciuda diferenţei de 10 puncte şi aveau să facă un sfert patru colosal. Formaţia oaspete a câştigat ultimele 10 minute cu un 34-20 care a tranşat soarta jocului din BT Arena.


De la ''U'' s-au remarcat Donatas Tarolis, 27 p, 15 rec, 5 pd, şi Darko Planinic, 19 p, 6 rec.  Cei mai buni jucători ai craiovenilor au fost Monyea Pratt, cu 19 puncte, 8 recuperări, 8 pase decisive, şi Gudul Omari Mulumba, 17 p, 4 rec.

Într-un alt meci disputat în campionatul intern, CSM CSU Oradea a reuşit a zecea sa victorie consecutivă în campionat, 90-52 (27-15, 16-13, 27-13, 20-11) cu CS SCM Timişoara.

abonare newsletter