Sport

Baschetbaliştii au câştigat pentru Thomson

<p /><img src="documente/stories/10_octombrie/10_ziua/10 u mobi bct rob thomson.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />„U“ Mobitelco BT a câştigat partida cu BC Timişoara din cadrul etapei a doua a Diviziei A.

Acesta a fost ultimul meci pentru americanul Rob Thomson, care s-a retras din activitatea de jucător.

Campionii României au început în forţă şi noul sezon, cu două victorii, în deplasare la rivalii de la Asesoft Ploieşti şi acasă cu BC Timişoara.


După ce în prima etapă au învins în deplasare pe CSU Asesoft Ploieşti, echipa cu care s-au bătut în ultimele sezoane pentru campionat, baschetbaliştii clujeni au reuşit să învingă în etapa a doua a campionatului şi pe BC Timişoara. „Studenţii“ s-au impus cu scorul de 85-68, pe sferturi 22-19, 19-17, 19-13 şi  25-19.

Pentru bănăţeni a evoluat şi Branko Cuic, baschetbalist care a câştigat titlul cu „U“ Mobitelco BT la finalul sezonului trecut, dar în pauza competiţională s-a transferat la BC Timişoara. Sârbul a fost aplaudat de spectatorii prezenţi la meci, atât la încălzirea dinaintea jocului, cât şi pe parcursul meciului.


Partida dintre „U“ Mobitelco BT şi BC Timişoara a fost ultima pentru Rob Thomson, care se retrage astfel la numai 27 de ani din activitatea de jucător. Americanul va fi coordonatorul unui centru de pregătire pentru copii şi juniori din Rwanda, ţară pentru care a evoluat la mai multe competiţii internaţionale. „Sunt foarte trist că mă despart de fani, de coechipieri, de Mircea şi de Marcel, dar în acelaşi timp sunt foarte încântat că trec la o altă fază din viaţa mea. În Rwanda mă voi ocupa de antrenorii de baschet de acolo şi voi superviza la implementarea programului pentru copii“, a declarat Rob Thomson.

Ţenter: „Băieţii şi-au făcut bine treaba“


Marcel Ţenter, antrenorul lui „U“ Mobitelco BT a fost mulţumit la finalul victoriei cu BC Timişoara de prestaţia elevilor săi, dar a menţionat că aceştia nu sunt încă la capacitate maximă. „A fost un meci extrem de greu şi ştiam că dacă vom avea intensitate timp de 40 de minute vom avea şanse mari să învingem. Băieţii noştri şi-au făcut bine treaba, însă mai avem multe lucruri de pus la punct în faza de execuţie. Dedicăm această victorie lui Rob, un caracter şi un jucător deosebit. Îi urăm mult succes în carieră şi îi mulţumim pentru aportul deosebit pe care l-a avut în succesul acestei echipe“, a declarat la finalul meciului tehnicianul campionilor.

Pentru „U“ Mobitelco BT au punctat: Kyndall Dykes 29 p (5 pase decisive 5 recuperări), Mihai Silvăşan 18 p (4p.d.), Zoran Krstanovic 12 p (7 rec.), David Lawrence 9 p, Tyler Morris 6 p, Robert Thomson 5 p, Mihai Paul 4 p (8p.d.), Paul Chetreanu 2 p.


Pentru BC Timişoara au înscris: Zlatko Jovanovic 17 p, Bogdan Popescu 14 p, Dominique Archie 12 p, Nenad Markovic 9 p, Branko Cuic 8 p, Ivan Siriscevic 6 p, Dan Păltinişanu 2 p.

abonare newsletter