Sport

Al doilea titlu pentru Vettel

<p /><img src="documente/stories/10_octombrie/10_ziua/10_vettel.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Pilotul german Sebastian Vettel, de la echipa Red Bull, a câştigat pentru a doua oară consecutiv Campionatul Mondial de Formula 1.

Vettel a încheiat, duminică, Marele Premiu al Japoniei pe locul 3, cursa fiind câştigată de Jenson Button (McLaren-Mercedes), care a fost urmat de Fernando Alonso (Ferrari).

Mark Webber (Red Bull) a terminat pe locul 4, iar pe 5 a trecut linia de sosire Lewis Hamilton (McLaren-Mercedes). Locurile 6-10 au fost ocupate în ordine de piloţii Michael Schumacher (Mercedes), Felipe Massa (Ferrari), Sergio Perez (Sauber), Vitali Petrov (Lotus-Renault) şi Nico Rosberg (Mercedes). Rezultatul acestei curse i-a fost suficient pilotului german să devină matematic campion, cu patru curse înainte de finalul sezonului.


Vettel, în vârstă de 24 de ani, a devenit cel mai tânăr dublu campion mondial din istorie cu patru curse înaintea finalului sezonului. Precedentul cel mai tânăr dublu campion mondial a fost spaniolul Fernando Alonso, la 25 de ani.

În urma rezultatelor de la Marele Premiu al Japoniei, clasamentul piloţilor este următorul:


1. Sebastian Vettel 324 p

2. Jenson Button 210 p


3. Fernando Alonso 202 p

4. Mark Webber 194 p


5. Lewis Hamilton 178 p

6. Felipe Massa 90 p


7. Nico Rosberg 63 p

8. Michael Schumacher 60 p

9. Vitali Petrov 36 p

10. Nick Heidfeld 34 p

Ultimele Stiri
abonare newsletter