Sport

Un kenian şi o rusoaică au câştigat Maratonul Bucureşti

<p /><img src="documente/stories/10_octombrie/10_ziua/10 maraton bucuresti.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Kenianul Tekla Metafeira Getu a câştigat cursa de 42.195 km, cu timpul de 2:17.21, în timp ce la feminin pe prima poziţie s-a clasat rusoaica Marina Kovaleva cu 2:32.20 la Maratonul Internaţional Bucureşti Raiffeisen, care a început duminică la ora 9.30 şi s-a încheiat în jurul prânzului.

La masculin, podiumul a fost completat de kenyenii Willy Korik Kimutai şi Henry Kipkurui Kipsang. La feminin, Kovaleva a fost urmată de etiopiencele Hirut Beyene şi Addis Asrat Kebede. Aproximativ 2000 de concurenţi au participat pe o vreme urâtă la probele competitive ale MIB maraton, semimaraton şi ştafetă, în timp ce aproximativ 500 de persoane au concurat la cursa populară.

Organizat de Bucharest Running Club, Maratonul a cuprins mai multe evenimente: cursa de maraton - 42.195 km, semi-maraton - 21.095, ştafetă - 4x10.54, Cursa Populară Gillette - 4 km (pentru amatori), crosul copiilor şi Cursa Scaunelor cu Rotile pentru persoanele cu dizabilităţi.


În acelaşi timp, Federaţia Română de Atletism a organizat în cadrul evenimentului Campionatul Naţional de Maraton, seniori, tineret şi juniori, masculin şi feminin, şi Campionatul Naţional de Maraton pentru veterani.

Fondurile strânse la Maratonul Internaţional Bucureşti Raiffeisen vor fi donate fundaţiilor non-profit Hospice Casa Speranţei şi Viitorul Plus.

Ultimele Stiri
abonare newsletter