Sport

U-BT Cluj a pierdut al doilea meci la rând! Prestație modestă în Belarus pentru baschetbaliști

U-Banca Transilvania Cluj a pierdut al doilea meci consecutiv în fața celor de la Tsomki Minsk, într-un meci disputat în Belarus.

Trupa antrenată Mihai Silvășan a cedat cu 78-76, într-un meci în care a fost condusă pe aproape întreaga durată a jocului. Chiar dacă primele puncte ale confruntării au venit de la Donatas Tarolis, gazdele au prestat un baschet mai eficient în debutul întâlnirii. Veremeenko și Salash au dominat lupta sub panou și deși Planinic a scos nenumărate faulturi în ofensivă nu a izbutit să îi oprească pe cei doi. Americanii Dominez Burnett și Rob Lowery au fost și ei la înălțimea jocului, astfel că Tsmoki și-a adjudecat actul inaugural cu 25-21. Gruparea din Belarus a profitat de o defensivă adormită a clujenilor în sfertul secund, iar scorul avea să ajungă la 42-29 la finalul primei reprize.

Reveniți de la cabine, jucătorii ardeleni au dat semne de revenire. Alb-negrii au limitat greșelile din defensivă, în timp ce în atac Darko Planinić, Patrick Richard și Karlo Žganec au pus probleme defensivei adverse. Printr-o aruncare de la mare distanță, Karlo a reușit să egaleze la 63, așa că sfertul decisiv s-a desfășurat sub semnul echilibrului. Cu două minute rămase din meci, Žganec a egalat la 76, însă Tsmoki a răspuns prin coșul lui Veremeenko. Trupa bielorusă a fost mai eficientă în finalul jocului și conducea cu cinci puncte cu două minute înainte de final după ce U-BT Cluj a ratat mai multe atacuri consecutive. Clujenii au avut totuși ultimul atac al jocului, însă Patrick Richard a ratat o aruncare dificilă de trei puncte în ultimele secunde. Formația condusă de Mihai Silvășan a bifat astfel a doua înfrângere consecutivă după ce a pierdut în week-end în fața celor de la CSM Oradea în campionat.


Situația în  Grupa J din FIBA Europe Cup este una extrem de echilibrată după ce Oradea a învins Ironi Nes Ziona cu 86-80. Toate cele patru echipe din grupă au o victorie și o înfrângere. Trupa clujeană va juca sâmbătă pe terenul celor de la CSU Sibiu în Cupa României.   

Patrick Richard (17 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive, o intercepție), Darko Planinic (16 puncte, 5 recuperări, o intercepție), Donatas Tarolis (12 puncte, 3 recuperări, 3 pase decisive, 2 capace) și Karlo Zganec (10 puncte, 9 recuperări, o pasă decisivă) au fost cei mai productivi jucători de la U-Banca Transilvania Cluj în meciul din Belarus.


Mihai Silvășan a fost dezamăgit de prestația defensivă a echipei în partida cu Tsmoki Minsk în special în prima repriză

"A fost un meci pe care l-am început foarte prost. Din păcate, din punct de vedere mental nu ne-am ridicat la nivelul partidei. Le-am permis celor de la Tsmoki să înscrie 48 de puncte în primele două sferturi. Multe dintre coșuri au fost ușoare, nu am avut intensitate și nu am comunicat la blocajele lor. După pauză ne-am trezit, am reușit un joc mai bun defensiv și am revenit în meci. Din păcate, a fost prea târziu. Când întâlnești o astfel de echipă trebuie să ai constanță în permanență. Deși a fost o zi proastă ofensiv, nu avem scuze din punct de vedere defensiv. Am jucat prost în apărare în prima repriză și s-a văzut pe tabela de marcaj. Avem 1-1, mergem mai departe și suntem încrezători că ne putem califica. Va fi o luptă mare pentru calificare. Ne jucăm șansele și sper să ne revenim. Urmează un meci greu la Sibiu, pe care trebuie să îl tratăm cu mare seriozitate", a declarat tehnicianul clujean.

Ultimele Stiri
abonare newsletter