Sport

Meciul de adio pentru Rob Thomson

<p /><img src="documente/stories/10_octombrie/07_ziua/06 mobi timisoara.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Campioana „U“ Mobitelco BT va juca sâmbătă primul meci acasă în noul sezon al Diviziei A.

Partida va fi ultima în tricoul „alb-negrilor“ pentru americanul Rob Thomson.

Elevii lui Marcel Ţenter vor întâlni în etapa a doua a campionatului formaţia BC Timişoara.


Clujenii au câştigat derby-ul din prima etapă, în deplasare la CSU Asesoft Ploieşti şi vor să debuteze cu o victorie şi în faţa propriilor suporteri. „Alb-negrii“ vor da piept cu fostul lor coleg, Branko Cuic, care s-a transferat în inter-sezon la formaţia bănăţeană pentru a fi mai aproape de casă (sportivul fiind din Serbia). „Am observat că Branko are statistici foarte bune în meciurile jucate în acest sezon, sper ca noi să-i stricăm media“, a declarat clujeanul Rob Thomson.

Crsitescu: „Cheia victoriei stă în întreaga echipă”


Şi BC Timişoara a început campionatul cu o victorie: bănăţenii au trecut acasă de CSM Bucureşti, cu 77-69. Mircea Cristescu, preşedintele campionilor de la „U“ Mobitelco BT, apreciază că timişorenii formează una dintre cele mai redutabile trupe din campionat. „Meciul cu BC Timişoara va fi foarte greu, pentru că întâlnim o echipă puternică, cu jucători experimentaţi şi cu un buget mare. Au mulţi jucători care pot schimba singuri soarta unui meci, dar în general cheia victoriei stă în întreaga echipă, nu într-un singur jucător“, a declarat oficialul clubului clujean.

Meciul dintre „U“ Mobitelco BT şi BC Timişoara, contând pentru etapa a doua a Diviziei A se va disputa sâmbătă, de la ora 18, la Sala Sporturilor „Horia Demian“ şi va fi transmisă în direct de TVR 3. Arbitrii întâlnirii vor fi Ciprian Stoica, Laszlo Bukuresti şi Alin Roşu, iar comisar din partea FRB Romi Stănciulescu.


Rob Thomson se întoarce în SUA

Rob Thomson, unul dintre jucătorii de bază din lotul pregătit de Marcel Ţenter, a anunţat că va părăsi echipa clujeană după meciul cu BC Timişoara. Americanul a primit oferta de a coordona un centru pentru juniori în Rwanda, ţară pentru care a evoluat la nivel internaţional. „Mă retrag din activitatea de jucător, voi implementa un program în Rwanda pentru dezvoltarea baschetului juvenil. Le mulţumesc colegilor, antrenorului, fanilor, toţi au fost superbi“, a declarat Rob Thomson.

abonare newsletter