Sport

România – Belarus, un meci de palmares

<p /><img src="documente/stories/10_octombrie/07_ziua/06 meci fotbal romania - franta stadionul arena nationala rp 108.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />România va întâlni în această seară naţionala Belarusului, într-un meci din cadrul grupei D de calificare la Campionatul European din 2012.

„Tricolorii“ au din păcate şanse mici să mai ajungă la competiţia găzduită de Polonia şi Ucraina, întrucât nu mai depind doar de rezultatele lor. În etapa trecută, elevii lui Victor Piţurcă au remizat acasă cu Franţa, 0-0, iar Bosnia-Herţegovina a învins pe Belarus şi s-a distanţat la 4 puncte în faţa României. Pentru ca naţionala noastră să termine pe locul doi în grupă, care duce la baraj, trebuie să câştige ultimele două meciuri, cu Belarus şi Albania, iar Bosnia să nu câştige mai mult de două puncte din meciurile cu Luxemburg (acasă) şi Franţa (deplasare).

Selecţionerul Victor Piţurcă (foto) a reiterat, în conferinţa oficială dinaintea jocului cu Belarus de vineri, că România are nevoie de victorii şi de încredere în ultimele două jocuri din campania pentru Euro 2012, în perspectiva preliminariilor Cupei Mondiale din 2014. „Îmi doresc ca aceste două jocuri să fie tranşate în favoarea noastră, iar ce se va întâmpla în celălalt joc de care depinde soarta calificării, Bosnia - Luxemburg, vom vedea. Însă avem nevoie de victorii, avem nevoie de încredere, ca suporterii să vină lângă echipa naţională şi în acelaşi timp să pregătim aşa cum trebuie campania viitoare“, a declarat Piţurcă.


Deşi meciurile cu Belarus şi Albania aparent nu au miză pentru tricolori, Piţurcă aşteaptă de la tricolori o dăruire totală. „O miză există tot timpul la jocurile echipei naţionale, chiar şi într-un meci amical. Să ţinem cont că aceste două jocuri sunt oficiale, când vii la echipa naţională, indiferent că e meci amical sau oficial, trebuie jucat pe viaţă şi pe moarte pentru ca meciul să fie câştigat de noi. Nici nu vreau să aud că meciurile sunt lipsite de miză”, a subliniat Piţurcă.

Meciul România – Belarus se va disputa pe Stadionul Naţional, astăzi, de la ora 21.30 şi va fi transmis în direct de TVR1.

Ultimele Stiri
abonare newsletter