Sport

You’ll never walk alone, la unison în Gruia! Scoțienii s-au ÎNDRĂGOSTIT de Cluj / VIDEO

După ce echipele favorite s-au calificat braț la braț în „16-imile” UEFA Europa League, suporterii lui Celtic și suporterii CFR-ului au oferit un moment inedit la finalul confruntării din Gruia.

You’ll never walk alone, în Gruia! Scoțienii s-au ÎNDRĂGOSTIT de Cluj / VIDEO, sursă foto/video: monitorulcj.ro You’ll never walk alone, în Gruia! Scoțienii s-au ÎNDRĂGOSTIT de Cluj / VIDEO, sursă foto/video: monitorulcj.ro

Sute de fani scoțieni au umplu până la refuz, joi seară, sectorul destinat galeriei oaspete al Stadionului „Dr. Constantin Rădulescu”, din Gruia. Încălziți de timpul petrecut în localurile din centrul Clujului, „The Bhoys in Green” au fost așteptați cu un banner prietenos – „Respect” – al Peluzei Vișinii. Nici organizatorii nu s-au lăsat mai prejos, răsfățându-i pe scoțieni cu una dintre melodiile îndrăgite de pe Celtic Park.

Arhicunoscut drept cântecul de suflet al „cormoranilor” de la Liverpool, piesa „You’ll never walk alone” (Gerry & The Pacemakers) a fost adoptată de fanii lui Celtic în 1966, după semifinala Cupei Cupelor, jucată chiar împotriva lui Liverpool. Ulterior, melodia a fost preluată de mai multe echipe, printre care Twente, Feyenoord, Mainz, Borussia Dortmund sau PAOK Salonic. Joi seară, „You’ll never walk alone” a răsunat și în Gruia, iar scoțienii nu s-au zgârcit cu spectacolul.


Obișnuiți deja unii cu alții după cea de-a patra confruntare din acest sezon, dar și relaxați de faptul că ambele echipe au obținut „biletele” pentru primăvara europeană, scoțienii și clujenii au cântat la unison una dintre cele mai superbe melodii din lumea fotbalului. În contrast cu incidentele violente purtate cu fanii lui Lazio, „celții” s-au bucurat de primirea prietenoasă a clujenilor, cele două tabere legând, cel mai probabil, o prietenie în urma „bătăliilor” europene. La rândul său, primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc a ținut să îi laude pe suporterii lui Celtic.

„Eu îi felicit în primul rând pentru ceea ce au făcut până acum pentru Cluj, cei de la CFR. Victoria lor este victoria comunității noastre. Din nou, Clujul va fi reprezentat în primăvara europeană. Sunt și 700 de scoțieni prin oraș, dacă-i vedeți, să știți că sunt pașnici, plăcuți. Aseară au stat frumos, au consumat o bere. Sunt de o calitate și de un respect pe care rar l-am întâlnit față de oraș, sunt prietenoși!”, a punctat edilul, la un post de radio local.


Adversari de temut în Gruia!

După victoria cu 2-0, goluri Burcă și Djokovic, CFR Cluj a obținut o calificare memorabilă, ajungând în primăvara europeană pentru a doua oară în istorie, după sezonul 2012-13. Cu patru victorii și 12 puncte – record absolut pentru o echipă din România – într-o grupă infernală cu Celtic, Lazio și Rennes, CFR-ul lui Dan Petrescu a închis gura criticilor și a pus, din nou, Clujul pe harta Europei.

„Feroviarii” au terminat pe locul secund în Grupa E, astfel că vor face parte din urna secundă la tragerea la sorți, programată luni, de la ora 14:00, la Nyon. Echipe uriașe ar putea ajunge în Gruia în „16-imile” Europa League: Ajax Amsterdam, Benfica Lisabona, Inter Milano, FC Salzburg, Espanyol – toate venite din Champions League – sau Sevilla, Manchester United, Arsenal, Malmö, FC Basel, LASK Linz, Gent, Braga, Istanbul Bașakșehir, FC Porto.


CITEȘTE ȘI: Calitate, nu cantitate? Fanii CFR-ului nu au umplut stadionul: „E a doua echipă din oraș!”

CITEȘTE ȘI: Parfum de primăvară la Cluj! CFR răpune Celtic Glasgow, povestea europeană continuă!

Ultimele Stiri
abonare newsletter