Sport

CFR, victorie în amicalul caritabil cu Kisvárda. Petrescu, reacție savuroasă despre Națională

CFR Cluj a câștigat, scor 2-0 (1-0), meciul amical disputat, duminică după-masă, împotriva formației Kisvárda FC, din prima ligă a Ungariei.

CFR, victorie în amicalul caritabil cu Kisvárda. Petrescu, reacție savuroasă despre preluarea Naționalei, sursă foto: captură video Facebook CFR Cluj CFR, victorie în amicalul caritabil cu Kisvárda. Petrescu, reacție savuroasă despre preluarea Naționalei, sursă foto: captură video Facebook CFR Cluj

Kevin Boli, cu un șut în forță, în prima repriză, respectiv Cătălin Golofca, cu o lovitură de cap, în a doua parte a jocului, au adus victoria „feroviarilor” în duelul cu fosta echipă a ex-tehnicianului CFR-ist Vasile Miriuță. Toate încasările din biletele cumpărate și donațiile strânse vor merge în sprijinul Alexandrei, un copil minunat care, din păcate, s-a născut cu o malformație rară: nu are urechi – nici canale auditive și nici pavilioane.

„Familia CFR a fost din nou alături de micuța Alexandra!”, se arată într-un mesaj al grupării din Gruia, care a reamintit faptul că, pentru a putea auzi, Alexandra are nevoie de patru operații extrem de complexe, care se pot efectua doar în Statele Unite ale Americii. Ele costă în total 200.000 de euro. De altfel, și tehnicianul campioanei s-a bucurat că publicul a venit la stadion pentru „amicalul” cu Kisvárda, prilej cu care a utilizat mai mulți jucători care au primit puține șanse în acest sezon.


„Unul din cele mai bune meciuri amicale pe care le-am avut aici, la Cluj, cu o echipă care mi s-a părut foarte bună, cu străini, printre care și Grozav, destul de buni, public. Băieții au avut o atitudine foarte bună, în ambele reprize. M-a bucurat și rezultatul, și meciul, și felul în care am abordat ambele reprize. A fost binevenită pauza, dar noi nu facem pauze prea mari, maxim trei zile, după care încep antrenamentele și meciurile. Fără meci, nu ai cum să intri în priză”, a declarat, la final, Dan Petrescu.

„Acum îmi va fi greu să decid echipa pentru meciul cu Chindia, toți jucătorii care au intrat pe teren au avut o atitudine bună. Petrila, de când am venit eu, nu prea a avut șansa să joace, nu prea a demonstrat nimic nici la antrenamente, nici la meciuri. Azi (n.red. duminică) a fost unul din jucătorii cei mai buni, mă bucură asta, atât pentru el, cât și pentru noi, pentru că avem nevoie de jucători U21”, l-a lăudat „Bursucul” pe puștiul vișiniilor.


Petrescu la Națională? „La revedere, ciao!”

Nu mai este un secret faptul că Dan Petrescu este una din variantele de înlocuire a lui Cosmin Contra la cârma echipei naționale a României. Înțelegerea lui „Guriță” cu Federația Română de Fotbal (FRF) va expira după meciul cu Spania, iar șansele ca acesta să continue pe banca „tricolorilor” și pentru meciurile de baraj din Liga Națiunilor sunt spre zero. În acest context, „Bursucul” susține că România mai păstrează, totuși, speranțe pentru o calificare in extremis la EURO 2020, oferind senzația că nu se gândește la Națională. Cel puțin nu în fața presei.

„Era un meci decisiv (n.red. cu Suedia, 0-2), dar mai sunt șanse la baraj. Ne rugam să fim răzbunați pentru meciul pierdut din `94. Știam că va fi greu, să fim realiști, jucătorii din echipa Suediei joacă la echipe mult mai bine cotate, până la urmă s-a văzut pe teren. (...) Contra e prietenul meu, nu pot decât să-i doresc baftă și să dea Domnul să fie acolo cât mai mult. (...) Sunt antrenorul lui CFR, echipa națională are un antrenor, care se numește Contra. La revedere, ciao!”, a conchis Petrescu, evitând să ofere un răspuns clar jurnaliștilor la întrebarea dacă ar accepta să antreneze simultan CFR Cluj și echipa națională.

Ultimele Stiri
abonare newsletter