Sport

Meci de gală la Cluj-Napoca, campioana mondială Spania se va duela cu România în preliminariile EuroBasket 2021!

Confruntarea România-Spania, contând pentru preliminariile EuroBasket 2021, va avea loc în cea mai mare și modernă sală din România, Sala Polivalentă din Cluj-Napoca.

Meci de gală la Cluj-Napoca, campioana mondială Spania se va duela cu România în preliminariile EuroBasket 2021! Meci de gală la Cluj-Napoca, campioana mondială Spania se va duela cu România în preliminariile EuroBasket 2021!

Astfel, Federația Română de Baschet (FRB), prin adresa înregistrată la Primăria municipiului Cluj-Napoca, și-a exprimat dorința de a organiza, la Cluj-Napoca, în parteneriat cu Primăria și Consiliul Local al municipiului, meciul de baschet masculin România-Spania. Partida va avea loc în data de 20 februarie 2020.

„Considerăm că prezența în Cluj-Napoca a unui meci de asemenea anvergură (Spania fiind campioana mondială en-titre) reprezintă una dintre cele mai însemnate modalități de promovare a municipiului nostru pe plan intern și internațional”, se arată în Proiectul de Hotărâre nr. 60/21.11.2019 al Consiliului Local. Municipalitatea va cheltui 150.000 lei din bugetul local pentru anul viitor pentru această partidă, decizia finală urmând a fi luată în ianuarie 2020.


România face parte din Grupa A de calificări la EuroBasket 2021, alături de Spania, Israel și Polonia. Ținând cont de importanța partidei și de faptul că va fi primul meci oficial pentru Spania după finala mondială, FRB, prin vocea președintelui Horia Păun, și-a manifestat dorința ca duelul să se dispute în Sala Polivalentă BT Arena, oferind drept exemplu colaborarea fructuoasă de până acum dintre Federație și autoritățile locale.

Ultimele Stiri
abonare newsletter