Sport

Festival studenţesc! Gaz Metan – “U” Cluj 2-5

<p /><img src="documente/stories/10_octombrie/03_ziua/08 gaz u.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Universitatea Cluj a câştigat clar meciul din deplasare cu Gaz Metan, cu scorul de 5-2.

Adrian Cristea a marcat trei goluri.

„Şepcile roşii” au făcut cel mai bun meci din acest sezon şi s-au impus clar în faţa medieşenilor.


Elevii lui Ionuţ Badea au început în forţă meciul de la Mediaş şi au deschis scorul încă din minutul 4. Tony i-a pasat în careu lui Adrian Cristea, care a şutat fără şansă pentru Pleşca, iar mingea a intrat în poartă. Câteva minute mai târziu, „Prinţul” a reuşit dubla, în urma unei acţiuni personale, finalizată cu un şut la colţul lung. Nu era nici măcar minutul 20, când Laurenţiu Marinescu a luat şi el o acţiune pe cont propriu şi a finalizat cu un şut la vinclu, fără nici o şansă pentru Pleşca, învins pentru a treia oară. Gazdele au reuşit să reducă din handicap în minutul 33, când mingea a intrat în poarta lui Marius Popa, după un ce Cristian Bud a lovit balonul, iar Bazzi l-a deviat.

După pauză, Tony a mărit avantajul clujenilor, după o acţiune pe partea dreaptă de atac, finalizată cu un şut înşelător la colţul lung. Zece minute mai tîrziu, Adrian Cristea a scăpat singur spre poartă şi după ce l-a driblat pe Pleşca a şutat pe lângă un fundaş al gazdelor, marcând astfel prima sa triplă în tricoul Universităţii. În prelungirile partidei Hoban a marcat al doilea gol al medieşenilor, printr-o execuţie superbă din lovitură liberă.


Badea, mulţumit de elevii săi

După meci, Ionuţ Badea s-a declarat foarte mulţumit de evoluţia elevilor săi. „E simplu să vorbesc după o asemenea victorie. Pentru noi a fost important să avem consistenţă în joc, iar rezultatul de azi a fost o consecinţă a acestui fapt. Per total sunt mulţumit, pentru că am fost superiori în joc. Cristea este fructul care s-a copt în această vreme”, a spus antrenorul Universităţii.


În urma acestui success, „U” Cluj a urcat pe locul doi în clasamentul Ligii 1, acumulând 18 puncte. Pentru „alb-negrii” urmează meciul de inaugurare a noului stadion din Cluj, programat pe 11 octombrie, de la ora 19.00, în compania formaţiei Kuban Krasnodar. În 16 octombrie va avea loc şi primul meci official al Universităţii pe noua arenă, partidacu FC Braşov din etapa a zecea a Ligii 1.

Caseta tehnică


Gaz Metan Mediaş: Pleşca - Trtovac (Pârvulescu '27), Lazăr, Markovic, Vukadinovic - Todea (Frăsinescu '46), Nicandro (Zaharia '88) - Hoban, Bawab, C. Petre - Bud.

Universitatea Cluj: M. Popa - Achim, Abrudan,.Szukala, Grecu - Marinescu, Bazzi, Păcurar (Boştină '66) - Cojocnean, Tony (Niculescu '78), Ad. Cristea (Grozav '85).


Cartonaşe galbene: Bawab '59 / Abrudan '58

Arbitri: Cristian Balaj (centru) - Sebastian Gheorghe, Gabriel Stroe (asistenţi) - Florin Ghimbăşan (rezervă). Observatori: Alexandru Crişan, Mircea Călin.

Ultimele Stiri
abonare newsletter