Sport

U-BT Cluj, spectacol în Eurocup! Jucătorii lui Silvășan, la un pas de a atinge borna celor 100 de puncte

U-Banca Transilvania Cluj a făcut spectacol la primul meci al sezonului și a reușit să se impună cu 98-73 în fața kosovarilor de la Rahoveci.

U-Banca Transilvania Cluj a impresionat la primul meci al sezonului și a câștigat la o diferență de 25 de puncte duelul cu Rahoveci, vice-campioana din Kosovo. Elevii antrenați de Mihai Silvășan au dominat jocul de la un capăt la altul și au izbutit în sfertul al treilea să marcheze nu mai puțin de 33 de puncte.

Baschetbaliștii universității au aruncat excelent de la distanță și au avut un procentaj de 38% la aruncările de trei puncte și un procentaj de 73,2% la aruncările de două puncte. Trupa antrenată de Silvășan a terminat cu 61% din acțiune cu doar 24 de ratări din cele 62 de aruncări. Formația clujeană s-a apărat excelent și i-a ținut pe jucătorii din Kosovo la un procentaj de sub 40% la aruncările din acțiune.


Jocul bun al celor de la U-BT Cluj s-a văzut și sub panou, acolo unde formația ardeleană a avut 41 de recuperări, 18 mai mult față de Rahoveci. Universitatea a avut și un joc colectiv excelent, iar echipa lui Silvășan a terminat cu 26 de pase decisive, 16 mai mult decât echipa adversă.

Cele mai importante realizări în tabăra lui U-BT Cluj le-au avut Donatas Tarolis (20 de puncte, 9 recuperări, 2 pase decisive, 2 capace, o intercepție), Darko Planinic (19 puncte, 4 recuperări, o pasă decisivă, un capac), Patrick Richard (14 puncte, 8 pase decisive, 4 recuperări, 4 intercepții), Artis Ate (12 puncte, 4 recuperări, 3 intercepții, 2 pase decisive) și Rareș Uță (10 puncte, 3 recuperări, un capac).


Mihai Silvășan s-a arătat mulțumit de evoluția pe care au avut-o baschetbaliștii în duelul tur cu Rahoveci și este de părere că echipa clujeană pleacă cu prima șansă la retur.

”Sunt bucuros că am câștigat. Scorul a fost în favoarea noastră și am decis să îi introduc pe tinerii crescuți în academia noastră. Sunt mulțumit de mentalitatea pe care am avut-o în această partidă, deoarece am tratat jocul la modul serios, în special că nu cunoșteam echipa adversă. M-au mulțumit jucătorii de bază, care s-au luptat și au făcut o treabă bună. Avem prima șansă la calificare, iar meciul următor se joacă la Cluj-Napoca. De asemenea, am văzut lucruri bune la Rahoveci, fanii lor au umplut sala. Îi felicit pentru prima participare în FIBA Europe Cup și le urez multă baftă.”, a declarat Silvășan conform site-ului oficial u-bt.ro


Cele două echipe se vor duela în manșa retur programată pe 9 octombrie, în sala BT Arena, de la ora 19:00.

Ultimele Stiri
abonare newsletter