Sport

CFR Cluj vrea să câștige "la masa verde" meciul cu FC Botoșani din Cupa României

CFR Cluj a pierdut cu 4-2 la loviturile de departajare meciul cu FC Botoșani din 16-imile de finală ale Cupei României după ce tabela arăta 2-2 la finalul celor 120 de minute.

Trupa antrenată de Dan Petrescu a jucat 90 de minute cu un om în minus pe teren după eliminarea lui Mihai Bordeianu și a fost condusă cu 1-0 în urma golului marcat de Așhkovski în finalul primei reprize. Campionii au revenit datorită golurilor lui Cătălin Golofca și Andrei Burcă în debutul părții a doua, în timp ce Jonathan Rodriguez a trimis meciul în prelunigir cu un gol din penalty în minutul 82. Cele două formații au ajuns la loviturile de la 11 metri, acolo unde Luis Aurelio și Sebastian Mailat au ratat și au trimis FC Botoșani în turul următor.

CFR Cluj nu este însă de acord cu rezultatul și acuză încălcarea regulamentului


Campionii României vor depune un memoriu, deoarece FC Botoșani nu a avut în lot 6 jucători care au evoluat în perioada junioratului în România. Trupa antrenată de Marius Croitoru i-a avut pentru a îndeplini această regulă pe Alex Cîmpanu, Ianoș Brînză, Andrei Chindriș, Adrian Moescu și Andrei Patache. În afară de cei enumerați, FC Botoșani a avut doar jucători dezvoltați în străinătate.

Bogdan Mara a declarat încă de la finalul jocului că va analiza situația și va depune o contestație dacă lucrurile nu sunt în regulă: "Vrem să rămânem în continuare în Cupa României. Nu suntem încă eliminați. Vom analiza și vom face contestație dacă este cazul", a spus oficialul lui CFR Cluj.


Regulamentul le dă dreptate clujenilor

Articolul 19 bis | Listele de jucători


“1. Pentru competiţiile organizate de LPF, cluburile participante vor prezenta lista cuprinzând lotul celor 25 de jucători (denumită în continuare ”Lista A”) ce va fi compusă din următoarele

categorii de fotbalişti profesionişti:


a. un număr minim de 6 jucători formaţi la nivel naţional

b. un număr minim de 2 jucători formaţi la nivelul clubului;


c. un număr maxim de 4 jucători non-UE, cu respectarea următoarelor condiţii:

– doi jucători non-UE, cu respectarea condiţiei că fiecare jucător non-UE dintre cei doi poate fi inclus în Lista A numai dacă, în ultimele 12 luni anterioare legitimării la clubul din România, a fost convocat la echipa naţională a ţării sale de cel puţin 3 ori.

– un jucător non-UE poate fi înscris în Lista A dacă deţine naţionalitatea unei ţări participante la ultima ediţie a Cupei Mondiale de seniori.

– un jucător non-UE poate fi înscris în lista A fără nicio restricţie.

Pentru evitarea oricărui dubiu privind criteriile de mai sus, doar 3 din cei 4 jucători non-UE trebuie să îndeplinească condiţii de eligibilitate, unui jucător nu i se aplică nicio restricţie”.

Ultimele Stiri
abonare newsletter