Sport

Uriașul Ghiță Mureșan IUBEȘTE Clujul: „Îmi place cum s-a dezvoltat, oamenii sunt faini!”

Ajuns la 48 de ani, simpaticul Ghiță Mureșan s-a întors la Cluj Napoca în această vară pentru a-și petrece o bună parte din vacanță.

Uriașul Ghiță Mureșan IUBEȘTE Clujul: „Îmi place sum s-a dezvoltat so far, oamenii sunt faini!” Uriașul Ghiță Mureșan IUBEȘTE Clujul: „Îmi place sum s-a dezvoltat so far, oamenii sunt faini!”

Născut la Tritenii de Jos, în județul Cluj, și stabilit împreună cu familia sa în SUA, la Washington, fostul baschetbalist este actualmente ambasador al fostei sale echipe Wizards, din faimosul National Basketball Association (NBA). „Big Ghiță” revine de fiecare dată cu mare plăcere acasă, pe malul Someșului Mic, acolo unde și-a început cariera de răsunet în sezonul 1991-92, la „U” Mobitelco.

Într-o discuție purtată la un local de lângă Sala Polivalentă din Cluj-Napoca, Ghiță Mureșan a dezvăluit reporterului GSP Eduard Apostol cât de bine se simte când revine la Cluj-Napoca. În interviul oferit Gazetei Sporturilor, fostul sportiv a recunoscut că îi place cum s-a dezvoltat orașul, dar și că oamenii au rămas la fel: sunt în continuare „faini”. Redăm în continuare fragmentul din interviu în care Ghiță vorbește la superlativ despre Cluj și clujeni.


– Cum vă simțiți de fiecare dată când vă întoarceți la Cluj-Napoca?

Ca acasă. E ca și cum tu pleci într-o deplasare și după o lună, două, trei te întorci acasă. Te simți bine, nu?


– Ce vă place să faceți aici, în România?

Să stăm, să vorbim, să mâncăm, să fim unul lângă celălalt. Cel mai frumos loc e unde ai copilărit. Cele mai frumoase amintiri ale unui om provin din copilărie, iar de lucrurile astea nu te poți despărți dacă ai avut o copilărie și o familie frumoase. Mă relaxez aici, la Cluj, luna august e mereu luna mea de relaxare. Nu voi face nimic special, sincer îți spun. Lenevesc.


– Cum ați regăsit Clujul?

Eu iubesc foarte tare acest oraș! Mă simt foarte bine de fiecare dată când mă întorc aici.


– Vă simțiți apreciat?

Nu știu dacă am făcut vreodată diferența între State și Ardeal. Clujenii mă cunosc de când eram copil, de când am venit la oraș, la 15 ani, americanii de când jucam în NBA. Eu sunt acasă și aici, și acolo, mă simt apreciat oriunde.


– Cum îi vedeți pe români de la Washington?

România e interesantă. Vezi, îți ofer un răspuns politically correct. Eu iubesc Clujul, nu știu cum e în rest. N-am mai fost de mulți ani în București, e foarte aglomerat, cred că o să ajung și acolo, deși nu cred că prea curând. Îmi place Clujul cum s-a dezvoltat so far. Orașul, în sine, e mai frumos. Oamenii nu s-au schimbat, au rămas faini. Sunt la fel ca acum 30 de ani. Oamenii ies, se plimbă, le place ieșirea la aer curat, să interacționeze, să vorbească față în față.

CITEȘTE ȘI: Ghiţă Mureşan: „Ţara e a tinerilor care au ieşit în stradă, îi admir. Nu mai vreau să văd niciun politician din cei pe care îi cunoaştem”

CITEȘTE ȘI: Ghiță Mureșan: „Avem încă mulți ani de muncă pentru a ajunge la nivelul baschetului din Europa”

abonare newsletter