Sport

S-a scris istorie pentru gimnastica ritmică! Anul viitor, sportivele revin la Cluj-Napoca

Denisa Mailat a câștigat bronzul în finala de măciuci de la prima competiție de tip World Challenge Cup organizată vreodată în România. Evenimentul se va desfășura și anul viitor, între 26-28 iunie, tot la Cluj Napoca!

S-a scris istorie pentru gimnastica ritmică românească! Anul viitor, sportivele revin la Cluj-Napoca S-a scris istorie pentru gimnastica ritmică românească! Anul viitor, sportivele revin la Cluj-Napoca

Competiția a fost organizată între 23 și 25 august, la Sala Polivalentă – BT Arena, de către Federația Română de Gimnastică Ritmică (FRGR) în colaborare cu Ministerul Tinerului și Sportului și Primăria municipiului Cluj-Napoca. La evenimentul format din două concursuri – proba individuală și cea de ansamblu – au participat peste 70 de gimnaste din 23 de țări, printre care și țările cu cele mai înalte performanțe în gimnastica ritmică: Israel, Ucraina, Rusia sau Azerbaidjan.

„La Cupa Mondială de la Cluj-Napoca au intrat în concurs și cele mai bune ritmiste din lume, gimnaste care se pregătesc și speră să câștige o medalie la Jocurile Olimpice de anul viitor, competiția de la Cluj Napoca desfășurându-se cu două săptămâni înainte de Campionatul Mondial de Calificare de la Baku”, a declarat Irina Deleanu, președintele FRGR.


Țara care a câștigat cele mai multe medalii este Israel, clasându-se pe locul 3 în finala de ansamblu. La proba individuală, Linoy Ashram a câștigat două medalii de aur, la cerc și panglică, în timp ce Nicol Zelikman a plecat cu trei medalii de bronz. Competiția de la Cluj-Napoca rămâne în istoria gimnasticii ritmice românești și prin performanța remarcabilă a gimnastei Denisa Mailat, care a adus României medalia de bronz, clasându-se pe locul 3 în finala probei de măciuci.

„Ultima medalie de bronz la un campionat mondial a fost câștigată de Alexandra Piscupescu în 2013, la Cupa Mondială de la București. La 6 ani distanță, România organizează pentru prima dată o competiție de tip World Challenge Cup și gimnasta noastră, Denisa Mailat a reușit să completeze această pagină de istorie cu o medalie de bronz”, a mai spus Irina Deleanu, Maestru Emerit al Sportului.


Despre Federația Română de Gimnastică Ritmică

Federaţia Română de Gimnastică Ritmică este o structură sportivă independentă care s-a reînfiinţat în anul 2003. Preşedintele Federației în România este fosta sportivă Irina Deleanu, Maestru Emerit al Sportului.

Printre rezultatele notabile ale gimnasticii ritmice româneşti se enumără medalia de argint obţinută de Doina Stăiculescu la Jocurile Olimpice Los Angeles 1984, medaliile de bronz obţinute de Irina Deleanu în cadrul cupelor europene și mondiale, între anii 1990-1992. De asemenea, România a obținut și medalia de bronz la proba pe națiune în cadrul Campionatului European din 1993.


FRGR urmărește dezvoltarea gimnasticii ritmice, atât în plan intern, prin organizarea an de an a Turneului Internaţional „Cupa Irina Deleanu”, omologat de Federaţia Internaţională de Gimnastică, cât și pe plan extern, prin lansarea sportivelor românce în competiții internaționale de anvergură.

Etichete: gimnastica ritmica
Ultimele Stiri
abonare newsletter