Sport

Dubla lui Alex Pop o salvează pe „U” Cluj! Gol senzaţional marcat de puştiul clujean

Universitatea Cluj s-a impus cu 3-0 în duelul cu Viitorul Pandurii, într-o partidă decisă de golurile marcate de Alexandru Pop, de două ori şi Dorin Goga, cel care a stabilit scorul final.

Formaţia antrenată de Cristi Dulca a început greu meciul disputat pe stadionul Tran-Sil din Târgu-Mureş, iar ocaziile la cele două porţi au lipsit cu desăvârjire. Clujenii au controlat jocul la mijlocul terenului, dar fără să îşi creeze ocazii importante de gol.

Alexandru Pop, tânărul de 19 ani care a revenit la Universitatea Cluj în această vară de la Viitorul Constanţa, avea să deschidă scorul în minutul 35 al jocului. Atacantul clujean a marcat de la mijlocul terenului cu un şut care l-a surprins pe goalkeeperul celor de la Viitorul Pandurii. Reuşita lui Pop este prima din cariera lui la profesionişti, el fiind unul dintre remarcaţii celor de la Viitorul Constanţa la nivelul juniorilor în sezonul precedent.


La doar cinci minute de la primul gol într-un meci oficial pentru Universitatea Cluj,  Alexandru Pop a reuşit să puncteze din nou pentru alb-negrii cu un şut din interiorul careului de această dată. Trupa pregătită de Cristi Dulca nu a strălucit nici după cele două goluri, unul dintre motive fiind şi temperatura extrem de ridicată la care s-a disputat meciul.

Dorin Goga, căpitanul Universităţii Cluj, a fost cel care a stabilit scorul final al meciului cu un gol marcat în minutul 56 al partidei. Veteranul echipei a fost servit ideal de Rafa şi l-a executat ca-n vremurile bune pe Moga.


Universitatea  Cluj a obţinut primele puncte în meciul cu Viitorul Pandurii Tg. Jiu după înfrângerea cu 2-0 din prima etapă în faţa celor de la CSM Reşita. Trupa pregătită de Cristi Dulca se află pe locul 11 în acest moment cu trei puncte şi va da piept cu FC Argeş în runda următoare, echipă care a învins în această etapă pe Sportul Snagov cu 3-0.

Echipe de start:


Universitatea Cluj: Costa – Takacs (Imbrea ‘85), Inacio, Crăciun, Taub – Dican, Ceitil – Pop (Burghele ‘64), Goga, Rafa (Pîrvulescu ‘69) - Gavra

Viitorul Pandurii Târgu Jiu: Moga – Dunca, Yabre, Oros, Băican – Pop (Gâmbiță ’59), Parnău, Negrean, Dragu (Hăjmășan ‘68) – Buia (Pop ‘75), Bădăuță

Etichete: Universitatea Cluj
Ultimele Stiri
abonare newsletter