Sport

Ghid rușinos dedicat fanilor lui Celtic care vin la Cluj: „Atenție la hoți și fetele care cer băutură!”

Celtic Glasgow va fi însoțită de un grup important de susținători la meciul tur din turul 3 preliminar al UEFA Champions League la duelul cu CFR Cluj.

Scoțienii au făcut scandal după ce trupa din Gruia a scos la vânzare bilete cu 36 de lire sterline pentru fanii oaspeți, dar cu toate astea încă de la primele ore au fost văzuți fani ai lui Celtic pe străzile din Cluj.

Înainte de turul cu CFR Cluj, suporterii scoţienii au primit un ghid inedit din partea clubului fanilor lui Celtic în România. Cei care vor face deplasarea în Gruia trebuie să fie atenţi la hoţi, la fetiţele care cer băutură prin baruri, dar şi la forţele de ordine, conform celor șase recomandări apărute în ghid.


„1. O liră este puţin peste 5 lei. Ratele de schimb sunt foarte bune la centrele de schimb valutar din oraş, mai bune decât în aeroport sau la bănci. O halbă de bere costă între 1,50 şi 2,50 de lire. Dacă puteţi, întrebaţi de nota de plată.

2. La capitolul băutură. Este interzis consumul de alcool şi puteţi primi o amendă mare.


3. În altă ordine de idei, Jandarmeria Română caută mereu o scuză să lovească oameni. Nu sunt foarte inteligenţi, vor considera că toţi sunteţi englezi şi vor trage concluzii pe ideea asta. Este bine să-i evitaţi şi să nu le daţi motive să vă oprească.

4. CFR Cluj şi „U” Cluj au o rivalitate puternică, aşa că nu vă sugerăm să faceţi schimb de eşarfe sau fulare cu fanii celor două echipe. Dacă aţi făcut schimb, nu le purtaţi dacă ieşiţi noaptea prin oraş.


5. Luaţi doar taxiurile care au licenţă şi cereţi să pornească aparatul. Un drum de la aeroport până în centru ar trebui să coste 6-7 lire.

6. Fiţi atenţi la hoţii de buzunare şi la fetiţele locale care apar şi cer o băutură. Dacă nu cumva eşti Stuart Armstrong (n.r. fost mijlocaş al lui Celtic în perioada 2015-2018), ele deja au pus ochii pe portofelul tăi şi nu sunt atente la chipul tău cioplit. Numărul pentru urgenţe este 112. Românii sunt prietenoşi şi puşi pe distracţii”, sunt informaţiile primite de fanii lui Celtic înainte de turul cu CFR Cluj.

Etichete: cluj celtic glasgow
abonare newsletter