Sport

U-Banca Transilvania Cluj a bifat un prim transfer important

U-Banca Transilvania Cluj a ajuns o înțelegere cu Brandyn Curry, fost MVP al campionatului olandez în trecut.

Brandyn Curry în duel cu baschetbaliștii de la U-BT Cluj Brandyn Curry în duel cu baschetbaliștii de la U-BT Cluj

Conducătorul de joc de 28 de ani este originar din Huntersville, North Carolina, fiind absolvent al colegiului Harvard, una dintre universitățile importante care evoluează în Divizia I din NCAA.

Curry nu a prins un contract în NBA și a evoluat pentru prima dată la seniori în Olnada la Den Bosch Basketball, formație alături de care a câștigat titlul în 2015 și a fost desemnat MVP-ul Play-Off-ului. Fundașul american a prins un contract în Bundesliga la Eisbaren Bremerhaven după această performanță, iar în 2016/2017 a evoluat la Helio Suns, în Slovenia.


Baschetbalistul de peste Ocean a revenit în sezonul 2017/2018 în Olanda, dar de această dată la Donar Groningen, acolo unde a mai obținut un titlu de MVP. Publicul clujean l-a putut vedea pe Curry în sala BT Arena la partida din FIBA Europe Cup din urmă cu două sezoane. Curry a făcut un meci colosal în jocul tur și a încheiat meciul cu 26 de puncte.

Noul jucător al lui U-BT Cluj a prins în ultimul sezon un contract excelent în Franța la ESSM Le Portel, formație pentru care a bifat 26 de meciuri în campionat și a avut o medie de 10.6 puncte pe meci, 3.9 pase decisive și 2.1 recuperări.


Curry va fi cu siguranță marcatorul de care avea nevoie U-Banca Transilvania Cluj după plecarea lui Kyndall Dyeks. Americanul a ales să plece în Liban după mai multe sezoane petrecute pe malul Someșului Mic.

    „Sunt foarte încântat că mă voi alătura echipei U-Banca Transilvania. Am fost foarte impresionat de club când am jucat împotriva voastră în FIBA Europe Cup. Am auzit numai lucruri bune despre echipă. Am fost atras de ambiţiile măreţe ale echipei, precum şi de oportunitatea de a evolua sub comanda antrenorului Duško Vujošević. Am aşteptări mari de la campionatul României şi sper să ne bucurăm de succes în FIBA Europe Cup. Eu şi soţia mea de abia aşteptăm să sosim la Cluj-Napoca”, a declarat Curry după ce a semnat cu Universitatea.


Universitatea Cluj se pregătește de un nou sezon în Liga Națională de Baschet masculine, iar oficialii echipei sunt deciși să formeze un lot care să poată lupta pentru titlu. Formația clujeană l-a instalat în funcția de antrenor principal pe Duško Vujošević, un tehnician care a pregătit echipe importante din Euroligă în carieră.

Ultimele Stiri
abonare newsletter