Sport

U-BT Cluj în schimbare! Garda veche dispare de la Universitatea

U-Banca Transilvania Cluj a anunțat că se desparte de mai mulți jucători în această perioadă de mercato, iar din stagiunea viitoare fanii vor avea o mulțime de nume noi.

Oficialii trupei ardelene au fost extrem de supărați după ratarea tuturor obiectivelor în stagiunea 2018/2019 și l-au instalat la finalul lunii iunie pe banca tehnică pe sârbul Dusko Vujosevic, un antrenor cu performanțe importante în Euroligă.

Sârbul va conduce echipa în următorul sezon și are în spate experiența a 191 de partide în Euroliga de baschet masculine. Vujosevic va fi coordonatorul întregului proiect baschetbalistic de la Universitatea Cluj, iar echipa se va schimba în mare parte.


Oficialii echipei au anunțat deja că din noul sezon echipa nu îi va mai avea pe Kyndall Dykes, transferat în Liban, Jason Wasburn, cel care a ales să se întoarcă în Japonia, Roland Torok, baschetbalist care va evolua stagiunea viitoare la BC CSU Sibiu. Clujenii i-au mai pierdut și pe Aleksandar Rasic, cel care a ales să se retragă, dar și pe Vlad Moldoveanu, cel care nu a anunțat deocamdată noua echipă la care va juca, dar cu siguranță nu va mai continua la Cluj.

Practic, singurul titular de la titlul din 2017 este Nandor Kuti, baschetbalistul român care și-a prelungit contractul pe încă două sezoane.


U-Banca Transilvania Cluj se află în această perioadă în tratative cu mai mulți jucători din fosta Iugoslavie, dar și jucători din Statele Unite ale Americii. Vujosevic își dorește în această perioadă cel transferuri cel puțin doi fundași, dar și două extreme.

Oficialii clujeni au reușit să le prelungească contractele lui Nandor Kuti și Andrei Calnicenco, dar suporterii echipei de pe malul Someșului Mic așteaptă în continuare întăriri. U-Banca Transilvania Cluj va avea și în stagiunea 2019/2020 unul dintre cele mai mari bugete din Liga Națională de baschet masculin, iar pretențiile sunt la fel de ridicate pe măsura investițiilor.

Etichete: u-bt cluj
abonare newsletter