Sport

CFR Cluj, în linie dreaptă pentru startul sezonului! Parcurs excelent în amicale

CFR Cluj a câștigat ultimele două titluri în Liga 1 Betano și este principala favorită la obținerea campionatului și în sezonul 2018/2019.

Formația antrenată de Dan Petrescu a încheiat cantonamentul din Austria și este pregătită de meciul cu Viitorul Constanța din Supercupa României. Clujenii au în acest sezon un obiectiv clar încă de la început și anume accederea în grupele Champions League sau Europa League după ce în stagiunea precedentă s-au făcut de râs în urma eliminării în fața lui Dudelange.

Dan Petrescu se va baza și în următorul sezon pe fotbaliști cu experiență, motiv pentru care echipa suferă la capitolul jucători U-21. Liga Profesionistă de Fotbal a modificat regulamentul, iar din sezonul 2019-2020 echipele sunt obligate să înceapă cu doi jucători sub 21 de ani din primul minut.


Prima variantă pentru acest post la CFR Cluj este Valentin Costache, fotbalist care a prins meciuri în ultima parte a sezonului precedent. Petrescu se va decide în funcție de adevarsar și program pentru al doilea jucător U-21 care poate fi Cosmin Itu, Claudiu Petrila sau Rares Ispas sunt printre variantele care ar putea apărea în primul 11.

Petrescu a încercat diferite variante de echipe în partidele amicale, dar Cosmin Itu a fost unul dintre jucătorii nelipsiți din alegerile făcute de Petrescu, semn că tânărul de 19 ani ar putea să fie a doua variantă pentru jucătorul U-21


Parcurs perfect în amicale

CFR Cluj a disputat în cantonamentul din Austria nu mai puțin de cinci partide amicale și a reușit să câștige patru dintre ele. Campionii României nu s-au dezis de jocul arătat în ultimele două sezoane și au câșigat la limită meciurile cu Orenburg, Osijek, Mlada Boleslav și Sparta Praga, în timp ce împotriva celor de la Steaua Roșie Belgrad au remizat, 1-1.


CFR Cluj a încheiat perioada de pregătire cu un golaveraj de 6-2 și a confirmat din nou că sub comanda lui Dan Petrescu echipa este preocupată doar de rezultat și nimic altceva. Clujenii vor juca sâmbătă împotriva celor de la Viitorul în Supercupa României, iar pe 8/9 iunie va disputa prima manșă a dublei cu FC Astana din turul 1 preliminar al Ligii Campionilor. Formația pregătită de Dan Petrescu poate da peste Maccabi Tel-Aviv în dacă accede în runda secundă, iar dacă este eliminată va juca în Europa League.

Campioana României negociază în această periodă cu Yacouba Sylla, un mijlocaș din Mali cu 34 de meciuri în echipa națională.  Sylla ar fi al 7-lea jucător transferat în această vară de CFR Cluj după Mario Rondon, Luis Aurelio (ambii Gaz Metan Mediaș), Cosmin Vâtcă (FC Voluntari), Mateo Susic (Sheriff Tiraspol), Andrei Burcă (FC Botoșani) și Michael Pereira (Malatyaspor).


În ciuda faptului că Dan Petrescu nu prea face modificări de la un meci la altul, CFR Cluj ar putea avea nu mai puțin de trei noutăți în primul 11 față de ultimele două sezoane. Andrei Burcă ar urma să îi ia locul lui Kevin Boli în formula de start, iar Mateo Susic îl înlocuiește pe Cristi Manea, fotbalist al cărui împrumut de la Apollon Limassol a expirat. O altă noutate în primul 11 va fi Cosmin Itu, cel care în meciurile de campionat îl înlocuiește pe Culio sau Djokovic pentru îndeplinirea regulii U-21.

Echipa probabilă: Arlauskis – Susic, Vinicius, Burcă, Camora – Culio, Itu – Omrani, Deac, Costache – Țucudean


Meciuri amicale CFR Cluj:

   CFR Cluj -  Orenbug (Rusia ) 1-0

    CFR Cluj - Steaua Roșie Belgrad (Serbia ) 1-1

    CFR Cluj - Osijek (Croația ) 2-1

    CFR Cluj - Mlada Boleslav (Cehia ) 1-0

    CFR Cluj -  Sparta Praga (Cehia ) 1-0

Etichete: liga 1 cfr cluj
Ultimele Stiri
abonare newsletter