Sport

Trei jucători de la CFR Cluj în echipa sezonului 2018/2019 în Liga 1

Trei jucători de la CFR Cluj sunt în echipa sezonului 2018/2019 în Liga 1 Betano.

Liga profesionistă de Fotbal a ales cel mai bun 11 al sezonului 2018/2019 în urma realizărilor personale și colective avute de fotbaliști în ultima stagiune.

CFR Cluj, campioana en-titre, este reprezentată de Paulo Vinicius, Mauro Camora și George Țucudean în cel mai bun 11 al jucătorilor din ultima stagiune a Ligii 1 Betano. În ciuda faptului că a reușit să câștige titlul pentru al 2-lea an consecutiv,  CFR Cluj nu este cea mai bine reprezentată echipă. FCSB are în primul 11 al sezonului patru fotbaliști: Romario Benzar, Dennis Man, Florinel Coman și Harlem Gnohere.


Universitatea Craiova este reprezentată de portarul Mirko Pigliacelli și mijlocașul Alexandru Cicâldău, în timp ce Dan Nistor de la Dinamo și Ianis Hagi completează formula de start. Gheorghe Hagi a fost ales cel mai bun antrenor al sezonului în ancheta celor de la Liga Profesionistă de Fotbal.

Cum și-a motivat LPF alegerile:


Mirko Pigliacelli (U Craiova / 25 ani / 36 jocuri) - S-a impus în poarta oltenilor şi a devenit unul dintre cei mai iubiţi fotbalişti din lotul alb-albaştrilor. A fost singurul integralist, o premieră în actualul sistem competiţional, şi unicul care şi-a trecut în cont un gol şi o pasă decisivă, asta şi datorită unui joc de picior foarte bun.

Romario Benzar (FCSB / 27 ani / 30 jocuri) - A revenit la forma arătată în 2017, atunci când a fost căpitanul celor de la Viitorul. Urcările sale în atac au pus mari probleme adversarilor. A contribuit cu 5 pase decisive.


Paulo Vinicius (CFR Cluj / 34 ani / 31 jocuri) - A fost şi în acest sezon liderul defensivei clujenilor, cea mai bună din campionat. Experienţa sa a reprezentat un mare avantaj în lupta pentru titlu.

Mario Camora (CFR Cluj / 32 ani / 32 jocuri) - A condus excelent echipa din teren, mobilizând colegii în momentele dificile. A izbutit 6 pase decisive, dar şi un gol. Este fotbalistul activ din Liga 1 cu cele mai multe sezoane consecutive pe prima scenă, 8.


Dennis Man (FCSB / 20 ani / 33 jocuri) - Sezonul 2018/2019 a fost cel în care a confirmat faptul că este unul dintre cei mai buni jucători din noul val. A înscris de 9 ori, a oferit 5 pase decisive (3 în play-off) şi a scos două penalty-uri.

Dan Nistor (Dinamo / 31 ani / 32 jocuri) - În ciuda unui parcurs al dinamoviştilor sub aşteptările fanilor, Dan Nistor a făcut un campionat foarte bun. A încheiat în fruntea clasamentului pasatorilor decisivi, 13 assist-uri, cele mai multe izbutite de un jucător pe durata unui campionat în ultimul deceniu.


Alexandru Cicâldău (U Craiova / 21 ani / 35 jocuri) - A impresionat prin maturitatea arătată în joc. Un fotbalist exemplar, care a făcut excelent legătura între compartimente. 4 goluri, 4 pase decisive şi 3 panalty-uri obţinute în 35 de meciuri.

Florinel Coman (FCSB / 21 ani / 35 jocuri) - Cu 11 goluri înscrise, a fost cel mai bun marcator dintre jucătorii eligibili U 21. În plus, a mai reuşit 5 pase decisive şi a scos 4 lovituri de pedeapsă.

Ianis Hagi (Viitorul / 20 ani / 31 jocuri) - A făcut un sezon fantastic! Cu 10 goluri marcate, 6 pase decisive şi două penalty-uri obţinute şi-a condus echipa spre al 2-lea podium din istoria dobrogenilor.

George Ţucudean (CFR Cluj / 28 ani / 27 jocuri) - Graţie celor 18 goluri marcate, a terminat pentru al 2-lea sezon consecutiv în fruntea clasamentului golgheterilor. A ajuns la 64 de reuşite în campionatul României, toate din acţiune.

Harlem Gnohere (FCSB / 31 ani / 29 jocuri) - A înscris de 15 ori şi a devenit cel mai bun marcator străin din istoria roş-albaştrilor (35 de goluri). Multe dintre reuşitele sale au schimbat cursul meciurilor.

Gheorghe Hagi (Viitorul / 54 ani) - A încheiat din nou în postura de antrenorul sezonului, asta după ce anul trecut a fost învins în acest top de fostul său coleg, Dan Petrescu. A fost de 9 ori desemnat tehnicianul etapei.

 

Etichete: liga 1 cfr cluj
Ultimele Stiri
abonare newsletter