Sport

Bogdan Lobonț, filozofic după victoria dramatică cu Snagov: „Uneori trebuie să privești telescopul, alteori microscopul!”

Ușurat după golul izbăvitor al lui „Nicky” Pîrvulescu, care păstrează vii speranțele de promovare ale Universității Cluj, Bogdan Lobonț a oferit momente simpatice după victoria la limită, 1-0, împotriva Sportului Snagov.

Antrenorul „studenților” a ținut să le mulțumească fanilor care, în pofida frigului lăsat pe Cluj Arena, și-au încurajat favoriții, împingându-i din spate spre o victorie ce amână bucuria adversarilor de la Chindia Târgoviște și Academica Clinceni. Conștient că șansele la promovarea directă sunt doar pur matematice, Lobonț anunță că va trage linie după ultimele două etape rămase din acest sezon de Liga a 2-a, iar până atunci „șepcile roșii” se vor agăța cu dinții de orice ocazie, încercând să obțină maximum de puncte.

„Am jucat cu toții, băieții care au făcut un efort extraordinar pe teren, dar și cei din tribună. Nu știu câți spectatori am avut, dar meciul de astăzi (n.red. marți) l-am jucat cu toții împotriva a 13 jucători care au intrat pe teren de la Snagov. Este victoria lor, țin să le mulțumesc tuturor, și în momentele dificile i-am simțit în spatele nostru, ne-au dat energia necesară, a contat foarte mult!”, a declarat Lobonț după fluierul de final al partidei.


„Lobby” nu se grăbește și ia totul pas cu pas

În ciuda gazonului îmbibat cu apă, care a îngreunat partida cu Sportul Snagov, fostul portar susține că, indiferent de condițiile meteo, „U” Cluj trebuie să se simtă „privilegiată” că are un asemenea stadion, date fiind condițiile execrabile ce se regăsesc în alte părți. De asemenea, în ciuda tensiunilor dintre oficialii celor două formații din finalul partidei, Lobonț susține că nu îl interesează aspectele extrasportive, fiind concentrat doar pe munca din teren. Acesta a precizat că își fixează obiectivele pas cu pas, folosind o metaforă care a stârnit amuzamentul jurnaliștilor.

„Mai avem două meciuri de jucat, totul depinde de noi. Trebuie să ne focusăm, să ne îndreptăm atenția spre ceea ce trebuie să facem. După aceea, vom trage linie și vedem unde ne aflăm. [...] Deocamdată urmăresc ce se întâmplă la noi, avem timp pentru absolut tot. Dacă te focusezi pe ce este departe, pierzi din vedere ce este aproape... este ca un telescop. Sunt momente când trebuie să privești telescopul și momente când trebuie să privești microscopul”, a fost replica amuzantă care l-a făcut să zâmbească până și pe tânărul antrenor al „studenților”. „Păi ce, așa e! Dacă te uiți departe, pierzi din vedere ce ai în mână și vin alții și ți-o fură! Toate meciurile au fost grele, dar ține și de temperamentul nostru, de cum suntem construiți ca persoană. Toți sunt obișnuiți cu mine ca portar, ca jucător activ”, a afirmat Lobonț.


După victoria dramatică cu formația pregătită de fostul CFR-ist Eugen Trică, Universitatea Cluj rămâne pe poziția a treia a clasamentului ligii secunde, cu 76 de puncte. Aflată la 6 puncte distanță de liderul Chindia Târgoviște și la 5 „lungimi” de ocupanta locului secund, Academica Clinceni, formația clujeană duce mai degrabă o luptă „la baionetă” cu Petrolul Ploiești (74 p.) pentru locul care duce la barajul de promovare. Pentru „studenți” urmează o partidă în deplasare la retrogradata Balotești și, în ultima etapă, un duel pe teren propriu cu Pandurii Tg. Jiu.

CITEȘTE ȘI: Primire ostilă pentru Eugen Trică la revenirea pe Cluj Arena: „Ne înjurau, erau vreo doi chelioși!”. Mesajul pentru CFR Cluj

Ultimele Stiri
abonare newsletter