Sport

U-BT Cluj a câștigat meciul al doilea cu Oradea. Silvășan: „Am avut o atitudine foarte bună”

U-Banca Transilvania Cluj s-a impus cu 92-82 în fața celor de la CSM Oradea, în meciul al doilea din semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Formația antrenată de Mihai Silvășan a făcut un meci mult mai bun față de jocul de duminică și a avut parte de un Alhajii Mohammed în mare formă. Veteranul echipei nu a fost utilizat în ultimele patru meciuri, dar în meciul cu Oradea a demonstrat că încă este un jucător de temut și a închieat meciul cu nu mai puțin de 21 de puncte, fiind principalul marcator de la Universitatea Cluj.

Clujenii au început bine meciul  și încă din primul sfert au luat o opțiune importantă pentru câștigarea jocului conducând, 26-21 după primele 10 minute de joc. Cu Mohammed într-o zi de grație avantajul gazdelor a crescut la 14 puncte, 43-29, la jumătatea sfertului al doilea. Oradea a replicat însă rapid și a coborât până la pauza mare avantajul la doar patru puncte, 48-44.


Cele două formații au mers în pararel în sfertul al treilea, avantajul maxim fiind de 7 puncte pentru echipa lui Mihai Silvășan. Soarta meciului avea să fie clarificată în debutul sfertului al patrulea, atunci când U-BT a reușit un rund de 12-0, iar tabela indica un 79-63 greu de întors cu mai puțin de 7 minute rămase până la final.

U-Banca Transilvania Cluj a câștigat în cele din urmă cu 92-82 și a egalat la general, 1-1, iar seria se va muta la Oradea pentru meciul al treilea.


Pe lângă cele 21 de puncte aduse de Mohammed, de la clujeni s-au remarcat și Washburn cu 19 puncte, Foulland 12 puncte, Calnicenco 10 puncte, Dorsey 7, Dykes 7 , Rasic 6, Kuti 5.

Pentru CSM Oradea au punctat Watson 27 de puncte, Valeika 21, Pasalic 11, Richard 9, Carter 5, Nicolescu 4, Zekovic 3, Markovic 2.


”Cred că am avut o atitudine foarte bună, cred că mental am fost puternici după înfrângerea din primul meci. S-a văzut o dorință foarte mare să nu ieșim din serie. Dacă pierdeam și astăzi, la 0-2 era foarte greu de revenit la Oradea acasă. E 1-1, a fost un meci bun al nostru, dar a fost un singur meci, nu înseamnă mare lucru. Trebuie să mergem la Oradea cu o dorință foarte mare să câștigăm.”, a spus Mihai Silvășan după meci.

Antrenorul celor de la U-Banca Transilvania Cluj a explicat și motivele pentru care nu l-a inclus în lotul echipei pe Alhaji Mohammed în ultimele meciuri.


 „E o decizie grea de fiecare dată să îl las în afara lotului. Nu era foarte integrat la nivelul lotului în meciurile în care a jucat și am decis să joc mai mare, cu Tony Easley, să avem un avantaj la recuperare. Dar după înfrângerea din primul meci mi-am pus în cap să schimb ceva. Am vrut să joc mai mic, mai rapid și cred că mi-a reușit. Kyndall a fost puțin obosit și dacă nu era ”Hagi”, aveam o viață foarte foarte grea. Știam că e un jucător cu experiență, care să ne poată ajuta din relația 1 la 1. Mă bucur pentru el. Chiar ne-a ajutat azi, cu vârf și îndesat.”, a completat Silvășan.

Cele două formații se vor duela din nou sâmbătă, 18 mai, într-un meci care se va disputa de la ora 19:30 în Sala Antonio Alexe din Oradea.

abonare newsletter