Sport

“U” Cluj strânge clasamentul după victoria cu UTA! “Studenţii“, la 5 puncte de lider

Universitatea Cluj a reuşit o victorie cu 3-0 în runda cu numărul 34 din Liga a 2-a în faţa celor de la UTA Arad, într-un meci dominat de formaţia ardeleană de la un capăt la altul.

Elevii antrenaţi de Bogdan Lobonţ au început tare jocul de pe Cluj Arena şi în minutul 9 aveau să deschidă scorul prin Dorin Goga.  Atacantul clujenilor a marcat la primul şut pe poartă cu o execuţie de la marginea careului de 16 metri, în urma unei pase venite de la Cristi Gavra, cel care este în continuare golgheterul din Liga 2.

UTA a ieşit la joc după golul încasat, iar Kanga a fost la un pas de egalare după o pasă superbă venită de la golgheterul rus. Africanul a rămas singur cu Dur-Bozoancă, însă portarul clujenilor a reuşit să respingă şutul venit din unghi. Goga a fost la un pas de a majora avantajul în minutul 33, dar execuţia lui tehnică de la marginea careului a fost respinsă de portarul Orlic.


Arădenii au continuat să pună probleme, iar în minutul 39 au fost la un pas de a primi o lovitură de la 11 metri. Andrei Cordoş a avut o intervenţie imprudentă asupra lui Popa în interiorul careului de 16 metri, dar Viorel Flueran, centralul jocului, a lăsat jocul să continue în ciuda unei faze pentru care se putea acorda lovitură de pedeapsă.

Universitatea Cluj a început tare repriza secundă şi a avut două ocazii importante prin Cristi Gavra, dar golgheterul campionatului nu a reuşit să trimită mingea în poartă. Veteranul Dorin Goga avea în schimb să marcheze pentru 2-0 în minutul 62 după un şut al lui Gavra pe care portarul Orlic l-a respins în faţă.


Formaţia antrenată de Bogdan Lobonţ a dominat jocul până la finalul celor 90 de minute, iar în minutul 93 Hordouan a obţinut o lovitură de la 11 metri la care Dorin Goga i-a pasat lui George Florescu care a trimis mingea în poartă, fiind unul dintre momentele care au făcut deliciul publicului. Universitatea Cluj a ajuns în urma victoriei cu UTA Arad la 72 de puncte şi ocupă în continuare locul al treilea în clasament, fiind la cinci puncte distanţă de liderul  Academica Clinceni, formaţie care a remizat, 2-2, împotriva celor de la Poli Timşoara şi la patru puncte de Chindia Târgovişte.

Universitatea Cluj va juca în runda următoare împotriva celor de la Academica Clinceni, într-un meci programat în localitatea ilfoveană. Alb-negrii se pot apropia la doar două puncte de lider în cazul unui succes în meciul care se va disputa joi, de la ora 18:00.


Au evoluat echipele:

”U” Cluj: Dur-Bozoancă - Al. Coman, Abrudan, Andr. Cordoş (I. Ursu 64'), Berci - Chitoşcă, Gab. Giurgiu (G. Florescu 70'), Greu - Haţiegan (Hordouan 41'), Goga (cpt.), Gavra


Rezerve neutilizate: Iul. Dinu - Telcean, Nic. Pîrvulescu, Mir. Axente

Antrenor: Bogdan Lobonţ


UTA: Orlic - Ciucur, El Hasni, R. Iuga, Copaci (Al. Manea 78') - Cr. Costin, Melinte, Hrezdac (Dam. Isac 46'), Kanda (Oroian 64') - Dav. Popa, Cip. Rus (cpt.)

Ultimele Stiri
abonare newsletter