Sport

CFR Cluj – Universitatea Craiova, meciul care poate aduce titlul în Gruia

CFR Cluj primeşte vizita celor de la Universitatea Craiova, duminică, de la ora 21:00, în penultima etapă din play-off-ul Liga 1 Betano.

 Formaţia antrenată de către Dan Petrescu poate obţine al doilea titlu consecutiv în cazul unei victorii sau a unui insucces al celor de la FCSB în duelul cu Sepsi Sf. Gheorghe.

Formaţia din Gruia a arătat un joc extrem de solid în ultimele meciuri şi a marcat 10 goluri în ultimele trei jocuri disputate în campionat şi Cupa României. Pofta de gol a elevilor lui Petrescu pare într-o antiteză totală dacă privim ultimele meciuri directe cu Universitatea Craiova, dar şi întreg parcursul din sezonul 2018-2019.


CFR Cluj nu a marcat în ultimele trei jocuri cu Universitatea Craiova, două dintrele ele fiind încheiate cu rezultatul de 0-0. Oltenii se pot lăuda în schimb cu o victorie cu 2-0 în returul sezonului regulat pe Ion Oblemenco.

Valentin Mihăilă şi Nicuşor Bancu nu vor putea juca în meciul din Gruia, deoarece sunt suspendaţi pentru cumul de cartonaşe galbene. Mihăilă este unul dintre cei mai în formă jucători din lotul Craiovei la ora actuală şi era jucătorul sub 21 de ani pe care oltenii l-au folosit tot sezonul. Amândoi jucători au văzut cartonaşul galben în meciul pierdut cu FCSB, iar suspendarea va cântări greu în desfăşurarea meciului.


CFR Cluj nu are absenţe importante la acest şi este posibil ca George Ţucudean să revină în primul 11 al echipei antrenate de Dan Petrescu. Golgheterul campionatului s-a luptat cu o serie de probleme medicale în ultima perioadă şi a lipsit mai multe meciuri de pe gazon.

În cazul în care obţine titlul în duelul cu Universitatea Craiova, CFR Cluj este va câştiga pentru prima dată în istorie de două ori la rând titlul în Liga 1. Ultima echipă care a reuşit să câştige titlul în doi ani consecutivi în România a fost Steaua, formaţia roş-albastră reuşind între 2012 şi 2015 să câştige titlul de trei ori consecutiv.


Universitatea Craiova este ultima echipă din afara Bucureştiului care a reuşit să câştige două titluri consecutive în campionatul românesc. Oltenii  s-au impus în sezoanele 1979-1980, respectiv 1980-1981 reuşind să câştige de fiecare dată lupta cu Steaua şi Dinamo.

Ultimele Stiri
abonare newsletter