Sport

Tottenham - Liverpool este finala Champions League 2019! Londonezii s-au calificat şi ei dramatic

Liverpool şi Tottenham sunt cele două formaţii care se vor duela în ultimul act din Liga Campionilor sezonul 2018-2019.

Lucas Moura după golul decisiv din meciul cu Ajax Lucas Moura după golul decisiv din meciul cu Ajax

Liverpool s-a calificat marţi în ultimul act după o victorie cu 4-0 în manşa retur a meciului cu Barcelona şi a reuşit să se impună la general cu scorul de 4-3 într-una dintre cele mai frumoase reveniri din istoria competiţiei.

Tottenham a scris şi ea o filă importantă din istoria Ligii Campionilor în urma victoriei cu 3-2 de pe terenul celor de la Ajax Amsterdam, într-un meci în care olandezi aveau 2-0 la pauză şi visau la finala de la Madrid. De Ligt şi Ziyech au marcat pentru trupa olandeză în prima repriză, dar tot avantajul a fost anulat în doar câteva minute în repriza secundă de golurile înscrise de Lucas Moura.


Ajax a ratat câteva ocazii importante pe contraatac în ultimele minute, iar lovitura decisivă a venit în minutul 90+5 din partea brazilianului Moura. Atacantul lui Tottenham a marcat golul victoriei şi al calificării mai departe cu un şut din interiorul careului.

În ciuda faptului că la general scorul indica o egalitate, 3-3, Tottenham este echipa care merge mai departe datorită numărului mai mare de goluri marcate în deplasare. 


Marea finală este programată pe 1 iunie pe superbul stadion Wanda Metropolitano din Madrid.

Au evoluat echipele:


Ajax Amsterdam: Onana - Mazraoui, De Ligt, Blind, Tagliafico – Schöne (Veltman ’60), De Jong, Van de Beek (Magallan ’90) - Ziyech, Dolberg (Sinkgraven ’67), Tadic. Antrenor: Erik Ten Hag

Tottenham: Lloris – Trippier (Lamela ’81), Alderweireld, Vertonghen, Rose (Davies ’82) – Wanyama (Llorente ’46), Sissoko, Eriksen, Alli - Lucas, Son. Antrenor: Mauricio Pochettino


Ultimele Stiri
abonare newsletter