Sport

CFR Cluj, 11 ani de la primul titlu de campioană! „Feroviarii” pot sărbători din nou în week-end

CFR Cluj reușea pe 7 mai, 2009, să cucerească primul titlu de campioană în Liga 1 după o victorie cu 1-0 în fața marii rivale Universitatea Cluj, într-un meci disputat pe vechiul stadion „Ion Moina”.

Imagini de la meciul Universitatea Cluj - CFR Cluj din 2008 Imagini de la meciul Universitatea Cluj - CFR Cluj din 2008

Trupa din Gruia a depășit în clasament la momentul respectiv Steaua, câștigând titlul cu un singur punct avans la finalul celor 34 de etape. Eugen Trică a fost principalul artizan al succesului din 2008, fiind golgheterul echipei cu 14 reușite, în timp ce sud-americanii Didi și Fabbiani marcau împreună 17 goluri pentru un titlu istoric.

Universitatea Cluj avea să retrogradeze la finalul sezonului respectiv în eșalonul secund din Liga 1, iar pentru Gigi Becali abia începeau problemele. Finanțatorul celor de la FCSB a oferit la momentul respectiv o valiză cu 1,7 milioane de euro jucătorilor de la Universitatea Cluj în cazul în care nu ar fi pierdut meciul cu CFR Cluj.


Becali a fost condamnat mai târziu la trei ani de închisoare cu executare în Dosarul Valiza, iar la 11 ani distanță de la primul titlu al CFR-ului, rămasă fără stemă, numele istoric, stadion, dar și o bună parte dintre suporteri, a rămas cel mai puternic rival pentru ardeleni.

CFR Cluj poate câștiga titlul de campioană în etapa viitoare dacă învinge Universitatea Craiova în meciul programat în Gruia sau dacă FCSB nu câștigă cu Sepsi Sf. Gheorghe. Trupa din Gruia și-ar trece astfel titlul cu numărul 5 în palmares după cele obținute în 2008, 2010, 2012 și 2018.

Etichete: cfr cluj
Ultimele Stiri
abonare newsletter