Sport

U-BT Cluj-Napoca, prima echipă calificată în semifinalele LNB

U-BT Cluj-Napoca este prima echipă care a reușit calificarea în semifinalele Ligii Naționale de Baschet masculin în urma unui succes cu 3-0 la general în fața celor de la Steaua.

Formația antrenată de Mihai Silvășan a câștigat la mare luptă primele două jocuri de la Cluj-Napoca, fiind condusă în primul joc și la o diferență de 16 puncte. Clujenii aveau însă să se impună în partida respectivă cu 72-64, în timp ce meciul al doilea l-au câștigat cu 71-68.


Meciul al treilea, disputat la București,  a părut să fie la discreția clujenilor, fiind în marea majoritate a timpului la conducere. Baschetbaliști lui Silvășan și-au creat la un moment dat și un ecart format din două cifre și doar anumite inexactități au făcut ca scorul să devină strâns în sfertul al treilea.



Kyndall Dykes a fost din nou omul numărul unu în ofensiva lui U-BT și a încheiat meciul cu 21 de puncte și un indice de 22 în dreptul eficienței. Nana Foulland s-a făcut remarcat și el cu 12 recuperări și 9 puncte.


U-Banca Transilvania Cluj a devenit astfel prima echipă calificată în semifinale, acolo unde va da cel mai probabil peste CSM Oradea. Formația bihoreană conduce cu 2-0 seria împotriva celor de la BCM Pitești.



CSU Sibiu conduce tot cu 2-0 seria cu Dinamo Stiința Baschet, în timp ce la disputa dintre SCM Craiova și BC Timișoara scorul este de 2-1 pentru trupa olteană.

abonare newsletter